Društvo

Sanira se krov škole u Ostrosu

by Milanka Vukosavović | 10:09:2018 | 15:00:18

Pored redovnih nastavnih aktivnosti, u OŠ “Đerđ Kastrioti Skenderbeg” u Ostrosu od početka školske godine odvijaju se i radovi na sanaciji 450 m2 krova fiskulturne sale. Sredstva za nabavku materijala obezbijedilo je Ministasrtvo prosvjete, a radove izvode prosvjetni radnici, učenički roditelji i mještani Ostrosa koji žele da radom pomognu ovoj obrazovnoj ustanovi.
 
Kako kaže direktor škole Bećir Berjašević, betonski elementi od kojih je krov sagrađen još prije pet decenija su pohabani, a izolacija dotrajala, zbog čega je bila neophodna kompletna rekonstrukcija. Zahvaljujući sredstvima Ministarstva prosvjete i angažovanju roditelja, nastavnika i mještana, ovaj posao biće završen u narednih petnaestak dana. Učenicima će tako biti omogućeno da u fiskulturnoj sali vježbaju bez problema i u odličnim uslovima.

 
Školu “Đerđ Kastrioti Skenderbeg” ove godine pohađa 85 učenika, što je za 10 manje u odnosu na prošlu godinu. U prvi razred upisano je svega sedmoro đaka. Pored matične škole u Ostrosu, gdje se nastava odvija za 64 učenika, nastavni proces realizuje se u još tri područna odjeljenja škole: u selima Bobovište, Arbneš i Ckla za dvadesetak učenika.
 
Dva područna odjeljenja škole iz Ostrosa, koja su do prije dvije godine bila u funkciji, u selima Tejani i Koštanjica, i ove godine ne rade, jer na tom području nema djece školskog uzrasta. Za sve učenike -putnike obezbijeđen je prevoz, a od najudaljenijih tačaka Ostrosa do škole i nazad, prevoze ih školska vozila.

 
Učenici i nastavnici škole bili su aktivni i tokom ljetnjeg raspusta, jer su se rado odazivali pozivima mjesne zajednice i učestvovali u kulturno-zabavnim programima, koji su na tom području priređivani za iseljenike. Iseljenici iz Ostrosa su često tokom ljeta bili i gosti škole.