Društvo

Trening za pisanje projekata za OSI organizacije

by Silvija Vukelić | 12:09:2018 | 13:51:35

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore u saradnji s Centrom za razvoj nevladinih organizacija u hotelu “Princess” u Baru, od 10-15. septembra 2018. organizuju trening namijenjen članicama Mreže organizacija osoba s invaliditetom Crne Gore (MOOSICG).
 
Trening na temu pripreme i upravljanja projektima finansiranim iz EU fondova je šesti i ujedno poslednji u nizu seta treninga, organizovanih s ciljem jačanja kapaciteta članica Mreže organizacija osoba s invaliditetom.
 
“Nevladine organizacije OSI se finansiraju kroz projektne cikluse i nemaju drugih sredstava i izbora za svoj rad i aktivnosti, tako da je jedan od veoma važnih faktora sposobnost da napišu projekat , da apliciraju kod donatora i te projekte uspješno sprovode”, kazao je predsjednik MOOSIG Milenko Vojičić koordinator projekta iz UMHCG.
 
Trening je kako je objasnila Ana Novaković iz CRNVO, koncipiran s namjerom da OSI steknu praktična znanja koja se odnose na segmente i tehnike pripreme projekata.
 
“Naša uloga u ovom projektu jeste da, iz dugogodišnjeg iskustva, koje se prije svega odnosi na jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva, pomognemo mladima sa hendikepom. Prvenstveno Mreži koja je oformljena u okviru ovog projekta, da izgradi svoje kapacitete, postavi svoje strateške prioritete i ciljeve, napiše dobre projektne ideje za fondove Evropske unije. Želja nam je da Mreža u perspektivi ima što veću mogućnost za svojom samodrzivošću i da kroz ovako ozbiljne fondove pospješuje svoj rad i pomaže osobama sa invaliditetom u Crnoj Gori “ kazala je Ana Novaković za Radio Bar i Bar info .