Društvo

FOTO, VIDEO: Od naredne godine novi izgled Sutomora

by Vesna Šoškić, kamera Adi Karađuzović, montaža Zoran Milošev | 12:09:2018 | 15:07:25

Naredne godine počeće radovi na uređenju trga i šetališta u Sutomoru, čime će značajno biti izmijenjen izgled tog atraktivnog turističkog mjesta. Izrada glavnog projekta je u završnoj fazi, a J.P. “Morsko dobro”, već je obezbjedilo nekoliko stotina hiljada eura za realizaciju prve faze, saopštili su na današnjoj prezentaciji projekta u barskoj opštini, direktor Morskog dobra Predrag Jelušić i predsjednik Opštine Dušan Raičević.
 
Realizacijom projekta uređenja Sutomora, koji obuhvata 26.000 m2, značajno će biti podignut nivo turističke ponude tog mjesta, Bara, ali i cijele Crne Gore.

 
“Radi se o vrlo izazovnom i zahtjevnom projektu, čijim završetkom će biti uređeno kompletno šetalište na sutomorskoj rivi i izgrađen trg, sa javnom rasvjetom, instalacijama, hortikulturom, čime će u cjelosti biti promijenjena slika Bara i Sutomora”, kazao je direktor J.P. "Morsko dobro" Predrag Jelušić, koji je istakao da su za početak radova već obezbijeđena značajna finansijska sredstva.

 
“Morsko dobro je nosilac i idejnog i glavnog projekta. Sada se radi na njegovim detaljima, a već krajem septembra očekujemo završetak glavnog projekta, a u novembru će biti urađena njegova revizija. Morsko dobro je obezbijedilo par stotina hiljada eura za početak i realizaciju prve faze, te očekujemo da ćemo pred početak naredne sezone imati ugovorenog izvođača", kazao je Jelušić.

 
Projekat uređenja Sutomora uklapa se i u planove opštine Bar da se brojnim gostima barske rivijere obezbijedi znatno kvalitetnija ponuda, a Sutomore i Bar postanu elitna turistička destinacija.
 
“Danas smo dobili konačnu sliku planiranih investicija u Sutomoru, čime će Bar i Sutomore dobiti jednu sasvim drugačiju perspektivu. Iz godine u godinu mijenjaju se potrebe turista, a mi stremimo ka tome da postanemo elitna turistička destinacija. Sutomore ima sjajne potencijale, a ovaj projekat doprinjeće značajno i hotelijerima, ugostiteljima i turistima", istakao je predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević.

 
Radovi bi trebalo da počnu u septembru naredne godine.