Društvo

Za dvije nedjelje odvezli 480 kubnih metara otpada

| 14:09:2018 | 13:51:07

Iz Komunalne djelatnosti doo je, postupajući po naredbi predsjednika Opštine Bar od 31. avgusta, sprovelo aktivnosti na sakupljanju i uklanjanju kabastog, građevinskog, biootpada i odbačenih guma.
 
“Uz redovan odvoz otpada, u periodu od 1. do 13. septembra, izvršeno je sakupljanje i odvoz kabastog, građevinskog i ostalog otpada, koji su se nalazili pored posuda za odlaganje. Tom prilikom, na deponiju je prevezeno 480 kubnih metara raznog otpada. Doo Komunalne djelatnosti će u narednom periodu izvršiti transport još 200 kubnih metara raznog sakupljenog otpada. Uporedo sa ovom aktivnošću vršena je i dezinfekcija lokacija i posuda”, kažu iz Komunalne djelatnosti doo.
 
Iz ovog preduzeća apeluju na građane da se pridržavaju odluke o komunalnom uređenju grada i da, ukoliko imaju potrebu za odlaganjem kabastog otpada (bio-otpad, građevinski otpad, stari namještaj, dotrajala bijela tehnika...) da pozovu na uslužne telefone 030/312-479 i 030/311-418 i dogovore preuzimanje otpada.
 
“Na ovaj način građani će dati doprinos ukupnom komunalnom uređenju grada i zaštiti javnih površina na teritoriji naše Opštine. Računamo na punu odgovornost građana i njihov doprinos da nam grad izgleda čistije i urednije, a nesavjesni počinioci biće sankcionisani shodno zakonskim odredbama”, navodi se u saopštenju Komunalne djelatnosti doo.