Društvo

Predstavnici austrijskih i njemačkih medija u Baru

| 15:09:2018 | 11:53:11

U sklopu studijske posjete Crnoj Gori, koju je organizovala Nacionalna turistička organizacija, barsku opštinu je posjetila delegacija novinara iz Austrije i Njemačke.
 
Predstavnici medija su tokom ove studijske posjete obišli Stari Bar, Staru maslinu i Skadarsko jezero.
 
Gostima iz Austrije i Njemačke predstavljene su kulturno-istorijske znamenitosti u Starom Baru - akvadukt, sat kula, tvrđava, zidine Starog grada, ostaci brojnih crkava iz različitih epoha, amam...  Gosti su bili u prilici da se upoznaju i sa gastronomskom ponudom ovog područja, pri čemu im je restoran „Buta“ iz Starog Bara predstavio proces pripreme baklave.
 
U Virpazaru su posjetili Centar za posjetioce, gdje su im predstavljena prirodna i kulturna bogatstva Skadarskog jezera, uz mogućnosti upražnjavanja aktivnog odmora u Nacionalnom parku, s akcentom na pješačke, biciklističke i vinske staze. Upriličeno je i krstarenje Skadarskim jezerom, koje je na goste, kažu u TO Bar, ostavio poseban utisak.
 
Kulturni centar je obezbijedio besplatne ulaznice, dok se Turistička organizacija Opštine Bar pobrinula za kompletnu organizaciju posjete na teritoriji barske opštine.