Društvo

Ponovo besplatni kurs italijanskog jezika

| 21:09:2018 | 11:29:00

Nevladina organizacija Zajednica Italijana u Crnoj Gori, podružnica Bar, ponovo organizuje besplatni kurs italijanskog jezika. 

Kurs će se održavati za prvi i treći nivo znanja italijanskog jezika (A1 i B1), bez limita godina. U toku je prijavljivanje, a kurs počinje odmah po popunjenju kvote upisa. Zainteresovani se mogu javiti na broj telefona 067/315-398 i 067/267-232.

Predavanja će se održavati u OŠ “Meksiko“. Obuka se sastoji od 50 školskih časova, dva puta nedjeljno po dva blok-časa. Finansijeri besplatnog kursa u ovoj godini su Ministarstvo inostranih poslova Italije i Narodni univerzitet iz Trsta.

Program besplatnog italijanskog jezika otpočeo je 2007. godine i do sada je obučeno više od 500 polaznika.

“Osim u Baru, projekat se sprovodio u Kotoru, Tivtu, Petrovcu, Cetinju, Podgorici i u opštinama na sjeveru Crne Gore. Odziv je odličan, a svake godine se prijavi najviše mladih, ali ima i doktora, advokata, prosvjetnih radnika... Nakon završenih predavanja, vrši se interna provjera znanja, a polaznici koji su ispunili uslove dobijaju diplome”, rekao je za Bar Info Vicko Paladin, predsjednik barske podružnice Zajednice Italijana u Crnoj Gori.

Zajednica Italijana u Crnoj Gori registrovana je kao NVO, i okuplja ljude koji su porijeklom, po očevoj ili majčinoj liniji, Italijani. Osnovana je početkom 2004. godine, sa ciljem očuvanja i širenja italijanske kulture na ovim prostorima.