Društvo

VIDEO: Spičanović ugostila djecu s Kosova

by Vesna Šoškić, kamera Adi Karađuzović, montaža Zoran Milošev | 21:09:2018 | 15:44:00

Potpredsjednica Opštine Bar, Tanja Spičanović, danas je ugostila mališane sa Kosova koji su u Bar i Crnu Goru stigli posredstvom Udruženja Crnogoraca “Lovćen”.

 
“Želimo da djeca sa Kosova upoznaju Crnu Goru i svoje vršnjake, a nadamo se da ćemo i mi imati priliku da ugostimo djecu iz Bara”, kazao je predsjednik Udruženja Lazar Radulović.
 
Udruženje Crnogoraca “Lovćen” već šest godina organizuje izlete za djecu sa Kosova, a ovoga puta domaćin im je bila Opština Bar.
 
“Djeca su iz različitih sredina i različitih nacionalnosti. Želimo da ukažemo da je različitost bogatstvo jedne države, da se djeca druže i zbližavaju. To sprovodimo i na Kosovu. Drago nam je što je Opština Bar imala razumijevanja i pružila nam podršku”, kazao je Lazar Radulović, predsjednik Udruženja Crnogoraca "Lovćen".

 
Opština Bar je prvi put ugostila mališane sa Kosova, ali, kako je istakla potpredsjednica Tanja Spičanović, spremna je da ovi lijepi susreti postanu tradicionalni.
 
“Moje je zadovoljstvo veliko što sam bila u prilici da budem domaćin i razgovaram sa predstavnicima crnogorske zajednice sa Kosova. Saznali smo kako mladi žive, kako se školuju, kakvi su socijalni kontakti na Kosovu, kakva su im interesovanja i želje. Moramo im pružiti podršku i razumijevanje i to je svrha ovakvih susreta", kazala je potpredsjednica Tanja Spičanović, koja je djeci poželjela ugodan boravak u Baru.

 
Mališani uglavnom potiču iz seoskih sredina i kilometrima putuju ili pješače do svojih škola. U Baru će boraviti tri dana, a osim uživanja na moru, posjetiće brojne kulturno-istorijske znamenitosti grada pod Rumijom.
 
“Do sada smo zadovoljni boravkom i gostoprimstvom vršnjaka i Opštine. Mnogi od nas nisu bili u Crnoj Gori i Baru i ovo nam je jedinstvena prilika da upoznamo ovu divnu zemlju i grad. Posebno nam je drago što ćemo vidjeti Stari Bar”, kazale su Marta Dašić i Milica Filipović.

 
Desetogodišnji Miljan Dašić naveo je da je posjeta bila prilika da nauči dosta o Baru i Crnoj Gori: “Dolazio sam par puta u Crnu Goru i stalno saznajem nešto novo. Uživam u ovom lijepom danu i ambijentu”.
 
Djeca su smještena u hotelu “Korali” u Sutomoru.