Društvo

Pivara Trebjesa donirala opremu za barski Dom zdravlja

| 26:09:2018 | 19:06:26

Dom zdravlja Bar dobio je vrijednu donaciju od Pivare “Trebjesa”, čiji su predstavnici ovoj zdravstvenoj ustanovi uručili defibrilator i aparate za mjerenje pritiska.
 
“Svjesni smo značaja domova zdravlja u zdravstvenom sistemu, jer su to prve adrese na koje se građani obraćaju za zdravstvenu zaštitu. Zbog toga smo razvili inicijativu podrške stvaranju još boljih uslova u domovima zdravlja širom Crne Gore, kroz donaciju nedostajuće medicinske opreme. Od početka godine donirali smo medicinsku opremu za domove zdravlja iz Pljevalja, Bijelog Polja, Berana i Ulcinja, a drago nam je što smo kroz donaciju modernih aparata podržali i rad zaposlenih u Domu zdravlja Bar“, kazali su iz Pivare “Trebjesa“.
 
“JZU Dom zdravlja Bar je ustanova primarne zdravstvene zaštite i prepoznat kao savremen, kvalitetan, povjerljiv partner u liječenju i unapređenju zdravlja svih uzrasta i osjetljivih grupa (djece, žena, trudnica) kao i zdravstvenu zaštitu pojedinaca sa specifičnim bolestima. Zajedničkim naporima težimo da budemo još kvalitetniji, da istaknemo profesionalizam i stručnost u radu, jer je naš neposredni predmet čovjek, njegov živo, zdravlje i dostojanstvo. Raduje nas činjenica da postoje pojedinci, organizacije, privredna društva kao i mnogi drugi subjekti koji uviđaju značaj primarne zdravstvene zaštite kao i ukupnog zdravstvenog sistema i svojim donacijama zdravstvenim ustanovama, žele da obezbjede komfor i kvalitet u radu. Ovim putem  želimo da izrazimo posebnu zahvalnost Pivari ‘Trebjesa’ na doniranju medicinske opreme sa ciljem osavremenjavanja i podizanja kvaliteta rada u našoj ustanovi a samim tim i većoj efikasnosti u pružanju zdravstvenih usluga pacijentima kao krajnjim korisnicima. Svaka pružena donacija našoj ustanovi će predstavljati podstrek u  našem daljem radu, kako bi opravdali povjerenje i donatora i pacijenta”, istakli su iz JZU Dom zdravlja Bar.