Društvo

VIDEO: Pružni prelaz Bjeliši ne radi, ekipe su na terenu

| 28:09:2018 | 11:22:10

Nekoliko dana pružni prelaz Bjeliši nije u funkciji, što uzrokuje oprez pri prelazu željezničke pruge na ovom dijelu barske opštine. Voz se zaustavlja ispred pružnog prelaza i izuzetno oprezno se kreće tom trasom, ali je sve i dalje potencijalna opasnost za sve koji se ne pridržavaju saobraćajnih pravila.

 
Mirjana Vujović, šef kabineta – PR Željezničke infrastrukture Crne Gore za Bar Info i Radio Bar ističe da putni prelaz Bjeliši nije u funkciji zbog kvara napojnog kabla uređaja za njegovo osiguranje.
 
“Ekipe za održavanje putnih prelaza ŽICG su na terenu i rade na iskopu rova da bi pronašli mjesto kvara pomenutog kabla. Ekipe ŽICG rade sve kako bi u što kraćem roku detektovale mjesto smetnje i otklonile istu.
 
Kada putni prelaz nije u funkciji, bezbjednost željezničkog saobraćaja se obezbjeđuje tako što mašinovođa voza dobija ‘Nalog br 1’, kojim mu se nalaže da obavezno zaustavi voz ispred putnog prelaza i tek nakon što se uvjeri da nema vozila i pješaka na putnom prelazu nastavi putovanje.
 
Mole se građani da imaju razumijevanja, i da radi svoje i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju poštuju drumsku signalizaciju koja ih obavještava da nailaze na ukrštanje puta i pruge u istom nivou, odnosno na putni prelaz”, kaže se u dopisu iz Željezničke infrastrukture Crne Gore.