Društvo

VIDEO: EBRD finansira vodovod za Dobru Vodu i Veliki pijesak

by Vesna Šoškić, kamera Adi Karađuzović, montaža Zoran Milošev | 03:10:2018 | 15:57:09

Evropska banka za obnovu i razvoj podržaće izgradnju vodovodnog sistema u barskim naseljima Dobra Voda i Veliki pijesak, čime će biti riješen višedecenijski problem vodosnabdijevanja na ovim, izrazito, turističkim lokalitetima, najavljeno je na današnjem sastanku kod predsjednika opštine Bar Dušana Raičevića, predstavnika EBRD, Regionalnog vodovoda i preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Bar.
 
Rješavanje problema vodosnabdijevanja naselja Dobra Voda i Veliki pijesak od izuzetnog je značaja za tamošnje stanovništvo i razvoj turizma, istakao je predsjednik Opštine Dušan Raičević.

 
“Ono što smo najavili krajem avgusta, već danas dobija zvaničnu podršku. Predstavnici Evropske banke imali su priliku da se na licu mjesta uvjere kakvi su potencijali ova dva naselja i koliko je važno i za ljude koji žive tamo i za unapređenje turizma, da konačno dobiju vodu", kazao je Raičević za Radio Bar i Bar info .
 
Evropska banka za obnovu i razvoj obezbjediće finansijska sredstva u prvom kvartalu naredne godine.
 
“Ovom prilikom definisali smo dinamički plan i zajedno potvrdili da je neophodno ovaj projekat završiti što prije. Naši eksperti za vodosnabdijevanje već su posjetili ta mjesta kako bi dobili sve adekvatne odgovore. Za njegovu realizaciju neophodna je i saradnja lokalne uprave sa Regionalnim vodovodom i barskim Vodovodnim preduzećem", kazala je Lin O Grady, iz Evropske banke za obnovu i razvoj, koja je nakon posjete Dobroj Vodi i Velikom pijesku izrazila oduševljenje potencijalima i ambijentom tog atraktivnog barskog prostora.
 
“Ovo područje je zadivljujuće", naglasila je Lin.
 
Radi se o velikom razvojnom projektu za opštinu Bar i Regionalni vodovod je spreman da ga podrži.

 
“Ovo je veliki korak na rješavanju problema vodosnabdijevanja Dobre Vode i Velikog pijeska i mi smo spremni da ga kreditno podržimo. O tome sam juče razgovarao sa ministrima održivog razvoja i turizma Pavlom Radulovićem i finansija Darkom Radunovićem", kazao je direktor JP "Regionalni vodovod" Goran Jevrić.
 
Predsjednik opštine Bar Dušan Raičević izrazio je očekivanje da će barska lokalna uprava, nakon Podgorice, biti pouzdan partner Evropske banke za obnovu i razvoj u realizaciji i drugih važnih infrastrukturnih projekata, koji će, kako je istakao, visoko pozicionirati Bar na turističkoj mapi Mediterana i obezbjediti bolju životnu perspektivu svim građanima.