Društvo

Predsjednik Opštine Dušan Raičević posjetio MZ Stari Bar

| 05:10:2018 | 19:33:24

U sklopu redovnih aktivnosti, predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević je posjetio MZ Stari Bar i razgovarao sa njenim predstavnicima i mještanima.
 
Bila je ovo prilika da sa čelnim ljudima i građanima ove MZ razgovara o infrastrukturnim problemima, ali i da najavi značajne infrastrukturne radove u narednom periodu. Kao prioritet naveo je sanaciju potoka u Starom Baru, za šta je raspisan tender za izradu projektne dokumentacije. Takođe, izabran je izvođač i započeti su radovi na čišćenju korita rijeke Rikavac.
 
Po planu javnih nabavki za 2018. godinu, nakon sprovedenog otvorenog postupka javne nabavke za čišćenje korita rijeke Rikavac, donešena je 21. septembra Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača.
 
U sklopu radova izvešće se sječenje, potkresivanje šiblja i rastinja, čišćenje i odvoz nasutog materijala iz rijeke Rikavac na dionici od iznad Krivog mosta do uliva u more. Procijenjeno je da se radi o preko 13000 m3 šuta, smeća i rastinja.
 
Ugovorom je utvrđeno da će se okončati u roku od 20 dana, a ugovorena vrijednost radova je 24.442€.
 
Iz Opštine Bar apeluju na građane, a prvenstveno na one sa područja MZ Stari Bar i Bar II, da imaju razumijevanja prilikom izvođenja pomenutih radova, kako bi bili završeni efikasno, i u roku.


“Posjeta Starom Baru je samo jedna u nizu posjeta koje predsjednik Opštine planira u narednom periodu u cilju povećanja kvaliteta života u svim mjesnim zajednicima na teritoriji barske opštine”. kaže se u saopštenju iz kabineta predsjednika Raičevića.