Društvo

Prikljupljana polovna odjeća i novac za narodnu kuhinju

| 17:10:2018 | 22:34:51

Povodom Međunarodnog dana siromašnih, učenici Srednje ekonomsko ugostiteljske škole, u saradnji sa NU “Žene Bara Velikog Srca”, organizovali su humanitarna akciju koja je imala za cilj da se prikupi polovna garderoba za naše siromašne sugrađane i novčana sredstva za pomoć u otvaranju Narodne kuhinje u Baru.
 
Na dva punkta, u holu Gimnazije/Ekonomsko ugostiteljske škole i na gradskom trgu, prikupljala se polovna odjeća i obuća od 13:30 do 17:30 časova.
 
Po riječima organizatora, akcija je u potpunosti uspjela - prikupljeno je na desetine raznih kesa razne odjeće i obuće.

 
Pored učenika, na trgu su bili, ispred NU “Žene Bara Velikog srca” Tanja Nilović, Lenka Eka Budimić, Milkica Čarmak, Ana Joličić i Jasmina Rabrenović.
 
“Još jednom su Barani pokazali da imaju veliko humano srce i odazvali se u velikom broju pozivu naših srednjoškolaca da obezbijede svojim sugrađanima toplu odjeću i obuću pred predstojeće zimske dane. Hvala svim građanima koji su učestvovali u ovoj akciji. Posebnu zahvalnost zaslužuju učenici Srednje ekonomsko ugostiteljske škole, na dobro osmišljenoj i realizovanoj misiji humanosti”, kazali su iz NU “Žene Bara Velikog srca”.