Društvo

Završen program obrazovanja nezaposlenih lica

by Silvija Vukelić | 26:10:2018 | 10:46:06

Program obrazovanja nezaposlenih lica za sticanje ključnih vještina, koji je Caritas Barske nadbiskupije realizovao u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore, završen je juče dodjelom diploma u Caritasovom centru na Biskupadi.
 
“Cilj ovog projekta je da omogući nezaposlenima dokvalifikaciju kroz sticanje dodatnih znanja koja će ih osposobiti za posao u savremenom okruženju i omogućiti im bolje pozicioniranje na tržištu rada. Obuka za rad na računarima je bila fokusirana na sticanje praktičnih znanja, ključnih vještina i pripremu polaznika za samostalnu upotrebu računara za rad u kancelariji”, objasnila je Sanja Rakić PR Caritasa BN.
 
Program za kurs računara pisan je prema standardu ECDL (European Computer Driving Licence) i kursevi su kao takvi licencirani od strane Ministarstva prosvjete i nauke Crne Gore. Šest nezaposlenih lica sa evidencije Zavoda za zapošljavanje – Biroa rada Bar je dobilo  priznate, verifikovane diplome.
 
Caritas Barske nadbiskupije kurseve stranih jezika, kao i kurseve računara, organizuje u saradnji sa centrom za obrazovanje i odgoj Don Bosko iz Podgorice.