Društvo

Maslinijada 17. i 18. novembra

by Vesna Šoškić | 31:10:2018 | 15:39:56

Tradicionalna poljoprivredno-kulturna i promotivna manifestacija "Maslinijada" trebalo bi da bude održana 17. i 18. novembra, saopštila je za Radio Bar i Bar Info NVO "Maslinijada Stari Bar", koja je jedna od organizatora.
 
Prioritet za izlaganje na Maslinijadi ove godine, imaće vlasnici maslinjaka koji posjeduju najmanje 50 starih stabala. Svi zainteresovani trebalo bi da se prijave za dobijanje štanda do 9. novembra, kada će biti organizovano izvlačenje brojeva. Organizatori su pozvali i ostale izlagače-vinare, pčelare, proizvođače suvenira i organske hrane, sa područja barske opštine, da se prijave za dodjelu mjesta, do 10. novembra, na brojeve telefona 069 667 315 i 069 037 196.

I ovoga puta proizvođači koji imaju kvalitetno maslinovo ulje i adekvatno održavaju svoje maslinjake i nove zasade, mogu učestovavati u takmičarskom dijelu festivala. Prijave za dodjelu nagrada, takođe, se podnose do 10. novembra.

Stručni žiri Maslinijade i ove godine nagradiće i vlasnike najljepše uređenih štandova.

Generalni pokrovitelj manifestacije, koja je postala zaštitni znak našeg grada, je Opština Bar, a tradicionalno je podržavaju i Turistička organizacija Bar, Kulturni centar, JP "Komunalne djelatnosti", Komunalna policija i Uprava policije-Područna jedinica Bar.
 
Medijski sponzor je Radio Bar.