Društvo

Osnovan Lions Club Bar Antibaris

by Ivanka Leković | 11:11:2018 | 12:48:27

Bar je od sinoć bogatiji za još jednu nevladinu, dobrovoljnu, nestranačku i neprofitnu organizaciju. Sinoć je u hotelu „Princess“ osnovan „Lions Klub Bar Antibaris“.
 
Nakon polaganja zakletve, 20 novih članova dobilo je značke ovog kluba. Predsjednik i izvršni direktor je Radomir Petrić, potpredsjednici su dr Vanja Kalinić i Muharem Muratović, sekretar kluba je Milena Lukšić Đurović, a blagajnik Marko Vukčević.


Lions klubovi u Americi postoje 100 godina, a prvi klubovi u Evropi osnovani su prije 70 godina, sa ciljem da služe zajednici.
 
Dorijan Mašić, koordinator Lionsa za Crnu Goru, pozdravio je okupljene i istakao zadovoljstvo što će Crna Gora imati 40 članova. Čestitao je novim članovima, ističući zadovoljstvo što skupu prisustvuje i predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, koji je član Rotary kluba, partnerske organizacije, sa kojom Lionsi sarađuju.
 
Raičević je kazao da mu je čast da pozdravi okupljene prilikom svečane čarter ceremonije prijema „Lions Kluba Bar Antibaris“, drugog kluba u Crnoj Gori, i pozdravio novoprimljene članove. „Očekujem kao predsjednik Opštine da ovaj klub doprinese razvoju zajednice. Posebno sam ponosan što u našem gradu postoji još jedan klub koji okuplja ljude od ugleda“, istakao je on, dodajući da će lokalna uprava podržati rad kluba.
 

Fil Nejtan, koordinator Lionsa za Srbiju i BiH, istakao je da obuhvataju 240 zemalja i broje 1,42 miliona članova. Članovi ove organizacije, 40 ljekara i tehničara, prošle nedjelje u Tirani obavili su više od sedam hiljada očnih pregleda. Pacijenti su, osim besplatnog pregleda, dobili i 16 hiljada pari naočara, koje su Lionsi prikupili i reciklirali.
 
„Svijetu trebaju naše usluge“, istakao je on, dodavši da je izazov služiti zajednici, a zajednica je čitav svijet. „Vi niste slučajno tu, vi ste oni sa najmanje poroka, a najviše vrlina“, kazao je novoprimljenim članovima, ističući da u ovoj organizaciji nije bitna starosna dob, pol, vjera, politika.