Društvo

Održana manifestacija Pjesmom do zvijezda

by Silvija Vukelić; photo: Sergej Zabijako | 18:11:2018 | 11:55:59

PPU “Svetionik” je juče, povodom Svjetskog dana djeteta, 17 godina postojanja ustanove i Dana Opštine Bar, u sali Doma kulture organizovala tradicionalnu XVII manifestaciju “Pjesmom do zvijezda”.
 

Sala Doma kulture bila je ispunjena do posljednjeg mjesta. Pored domaćina, nastupila su djeca iz vrtića “Sestre Radović” Kolašin, “Arushi Pu” Ulcinj, “Artić Pinokio” i “Mali princ” iz Podgorice, “Osmijeh” Kotor, “Vini Pu” Budva, “Mala Bajka” Bar, Dom “Mladost” iz Bijele, hor “Jedinstvo”, FA “Rumija”, KUD “Sveti Jovan Vladimir”, Plesna studija “D-Light” i “Habanera”, OŠ “Blažo Jokov Orlandić”, te solisti Mehmed Medo Nikezić, Anja Blagojević i Radojica Stanković - Šanta Panta.
 

Na ulazu u salu prikupljani su dobrovoljni prilozi za Narodnu kuhinju u Baru, kao i higijenski paketi i garderoba za djecu Doma “Mladost” iz Bijele. Članice NVU “Žene Bara” darovale su “Svetioniku” za rođendan tortu i medenjake sa nazivom manifestacije “Pjesmom do zvijezda”, a priredile su i bogatu ponudu za učesnike i posjetioce. Aleksandra Kosović iz NVU “Žene Bara” ponosna je što su Barani i ovom prilikom donacijama za Narodnu kuhinju iskazali humanost, a PPU ”Svetionik” zahvalila je na pozivu i podršci.
 

“Drago mi je da je i ovog puta bilo veliko interesovanje. Okupili smo puno djece učesnika iz raznih gradova Crne Gore, što dodatno doprinosi kvalitetu same manifestacije, koja od početka ima humanitarni karakter”, kazala je Ivana Durutović, direktorica PPU “Svetionik”.
 

Program manifestacije je vodio Miomir Maroš, a oficijelni fotograf bio je Sergej Zabijako. Manifestaciju su podržali “Paccorini”, hotel “Princess”, “Le petit Chateau”, MD “Mont”, “Ciao” i frizerski salon “Fashion”.