Društvo

Srednjoškolci obilježili svoj dan

by Ivanka Leković / Maja Tomović | 18:11:2018 | 12:40:34

Učenici Gimnazije i SEUŠ obilježili su Dan srednjoškolaca, 17. novembar.
 

U Gimnaziji “Niko Rolović“ osmišljen je program kojeg je, u saradnji sa profesorima i upravom škole, organizovao Učenički parlament.
 

U muzičkom dijelu programa nastupili su talentovani učenici Miloš Bijelić, Anđela Nikolić, Nemanja Laban, Luka Stanković, Jovica Lalović, Amina Bahović, Dušan Vukčević, Jovana Krgović, Ismail Aljošević, Marija Leković i Gorica Ćorić.
 
Mirela Čobić, član Učeničkog parlamenta, govorila je o značaju ovog datuma i podsjetila na učenike i profesore koji su strijeljani nakon protesta u Pragu, 1939. godine.
 
Program proslave završen je školskim turnirom u košarci.
 

Učenici SEUŠ su povodom međunarodnog Dana tolerancije i Dana srednjoškolaca, u Dvorcu kralja Nikole organizovali kulturno-zabavni program humanitarnog karaktera, i donacijama pomogli liječenju djevojčice Maše Baošić.
 
Prisutne je pozdravila direktorica SEUŠ Tijana Vukčević, a u ime srednjoškolaca govorila je Majda Karastanović, predsjednica Učeničkog parlamenta.
 
Dramski studio “Entuzijasti” prikazao je adaptirane odlomke iz pozorišnih predstava “Pevaj brate” i “Probudi se i budi tu”, u kojima su naglašeni svakodnevni problemi sa kojima se suočavaju predstavnici romske populacije, a skečevi “Budimo tolerantni i podržimo različitosti” pokazali su nivo tolerantnosti prema starijima i osobama sa invaliditetom. Veče su oplemenili literarni radovi na temu “tolerancija” na našem i engleskom jeziku, zatim recitator Haris Ćorović, solistkinje Amra Hadžibegović i Milica Pavlović, te članice ritmičke sekcije.
 
“Posebno nam je drago što smo imali podršku potpredsjednice Opštine Tanje Spičanović, bivše direktorice škole, kao i hercegnovskih srednjoškolaca koji su bili naši gosti na predavanjima tokom Nedjelje preduzetništva”, naglasili su profesori – organizatori programa u Dvorcu kralja Nikole.