Društvo

U utorak polufinale kviza uz povratak škole Mrkojevići

| 19:11:2018 | 14:56:06

Jubilarni, deseti put, povodom Dana opštine Bar, opštinski Sekretarijat za društvene djelatnosti, u saradnji sa NVO Mediteran Multimedia, organizuje kviz “Koliko poznajem svoj grad?“ za đake osnovnih škola. 
 
I ovogodišnje takmičenje biće održano u konferencijskoj sali Sportske dvorane “Topolica”, i to: polufinale u utorak, 20. novembra u 13 sati, a finale na istom mjestu i u isto vrijeme, dva dana kasnije.
 
Za pobjedu na kvizu, što je postala stvar prestiža barskih osnovnih škola, boriće se ovoga puta 9 obrazovnih ustanova sa područja opštine, a, osim proglašenja tri najbolja učenika u finalu, biće dodijeljena i diploma za najbolju školu.
 
U finalu se đaci bore svaki za sebe, odnosno za titulu pobjednika, diplome i nagrade, a za poredak škola gleda se, kao i do sada, uspjeh u polufinalu sva tri predstavnika.

Nakon godinu dana pauze, u kviz se vraća OŠ “Mrkojevići”, do sada najuspješnija po plasmanima u polufinalu, sa pet prvih, dva druga i dva treća mjesta.
 
Iza njih je OŠ “Srbija“ sa tri prva mjesta, jednim drugim i jednim trećim, treća je u ukupnom plasmanu OŠ “Jugoslavija“ sa jednim prvim, tri druga i tri treća mjesta, a četvrti „Meksiko“ sa dva druga i tri treća mjesta.
 
Slijede „Anto Đedović“, “Jovan Tomašević” – Virpazar”, “Kekec”, “B.J.Orlandić”, “Bratstvo Jedinstvo” - Đuravci i “Đ.K.Skenderbeg” – Ostros.
 


U tabelu su upisana sva osvojena mjesta od 1. do 9. u dosadašnjim polufinalima. Škole koje se nisu plasirale nikad među prvih 10, rangirane su na osnovu najboljeg rezultata.
 
U kvizu ove godine učestvuju:
 
OŠ “BLAŽO JOKOV ORLANDIĆ”: Filip Baošić, Filip Lukačević, Dušan Radačić
OŠ “JUGOSLAVIJA”: Matea Šaltić, Ivan Lukić, Dženana Mehadžić
OŠ “ANTO ĐEDOVIĆ”: Tijana Nikolić, Milica Perišić, Natalija Vlaović
OŠ “MEKSIKO”: Ajla Alibabić, Aldijan Bahović, Elena Golubović
OŠ “SRBIJA”: Dževahira Karađuzović, Irfan Količić, Rozana Pecović
OS “JOVAN TOMAŠEVIĆ”: Rado Bujić, Maša Radonjić, Anastasija Klisić
OŠ “KEKEC”: Melanija Kuvelja, Neda Gutić, Matija Kovačević
OŠ “ĐERĐ KASTRIOTI SKENDERBEG”: Arbnora Mujezić, Ezana Đenašević, Emira Liković
OŠ “BRATSTVO JEDINSTVO”: Janko Perkolić, Besim Velović, Amira Hodžić
OŠ “MRKOJEVIĆI”: Darijan Arabelović, Ajas Barjaktarević, Ćazim Vučić