Društvo

Đukanović i Brajović čestitali Dan Bara

| 24:11:2018 | 11:21:54

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 24. novembra – Dana opštine Bar, predsjedniku Dušanu Raičeviću, predsjedniku Skupštine Miću Orlandiću, odbornicima, svim građanima Bara i učesnicima svečane sjednice uz najsrdačnije čestitke i najbolje želje za dalji uspješan rad.
 
“Bar je oduvijek bio simbol građanske Crne Gore, uspješno očuvavši svoju multietničnost i multikonfesionalnost u teškim vremenima, afirmišući na najbolji način duh evropskih i evroatlantskih civilizacijskih vrijednosti suživota pod Rumijom.
 
Uvjeren sam da će adekvatnom valorizacijom resursa kojima raspolaže, uz ohrabrujući ekonomski rast na državnom nivou, Bar nastaviti putem održivog razvoja, i kao naša najznačajnija pomorska spona s ostatkom svijeta, ali i sve više kao izuzetan dio naše unaprijeđene turističke ponude, snažno doprinositi dinamičnom, ekonomskom i demokratskom razvoju Crne Gore u narednom periodu”.
 
***
 
Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je Dan opštine Bar – 24. novembar građanima i lokalnom rukovodstvu:
 
“Mnogi gradovi priželjkuju da imaju što ima Bar, ali je on jedinstven i drugačiji po mnogo čemu, a takvim ga čine, prije svega, Jadransko more i Skadarsko jezero, kao nepresušni izvori prirodnih ljepota, turističke ponude i neprestanih prinosa. Novi Bar se ponosi sa Starim Barom i obratno, a legenda o žrtvi i ljubavi dukljanskog kralja Vladimira i Kosare, kao i viševjerski, višenacionalni i višekulturalni sklad, neprolazne su vrijednosti grada pod Rumijom. Ljudska, putna i privredna infrastruktura, sa Lukom Bar kao višedecenijskim nosiocem razvoja privrede, kao i turistički - privatni i društveni kapaciteti čine Bar primamljivom turističkom destinacijom i plodnim mjestom za život svih građana.
 
Sa željom da ovaj i svaki novi praznik dočekujete u što boljem egzistencijalnom i razvojnom ambijentu čestitam Vam Dan opštine Bar – 24. novembar”.