Društvo

Baranima tri medalje na Gastro kupu

by Silvija Vukelić | 25:11:2018 | 11:23:42

Troje učenika Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole osvojilo je medalje na VI Gastro Kupu Budva 2018, koji je održan u sklopu Državnog prvenstva Srednjih ugostiteljskih škola Crne Gore, u SMŠ “Danilo Kiš” u Budvi.
 
Zlatnu medalju u kategoriji “desert” osvojila je Sara Drobnjak, učenica I godine smjera tehničar kulinarstva. Sa istog smjera bronzane medalje osvojili su Sanja Vučićević (I godina) za jelo od tjestenine i Lazar Dašić (IV godina) za jelo od piletine.
 

Njihov mentor Dejan Aleksić kazao je za Radio Bar i Bar Info da je ove godine konkurencija bila veoma jaka.
 
“Veoma sam zadovoljan njihovim radom i zalaganjem, pogotovo što je prvacima ovo bilo prvo učešće na nekom takmičenju. Uspješnost je još veća, jer su u veoma jakoj konkurenciji svo troje osvojili medalje. To je našoj školi još jedna potvrda kvalitetnog rada sa učenicima, ali znači i samom gradu, jer je Bar poznat kao turistički grad koji nudi razne delicije iz gastronomije”, kazao je Aleksić.
 
On je dodao da su sudije na IV Gastro kupu Budva 2018. bili eminentni stručnjaci iz svijeta gastronomije: predsednik asocijacije šefova kuhinje Crne Gore i vlasnik HEC-a (Hot edukativni centar na Miločeru) Vuko Mitrović, jedan od najboljih turskih kuvara Kerem Yayla, zamjenik šefa kuhinje u “Splendidu” Želidrag Petrušić...