Društvo

Kalamper poklonio računare SEUŠ

by Maja Tomović | 30:11:2018 | 10:55:46

Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi juče je stigao vrijedan poklon.
 
Elvir Kalamperović, vlasnik kompanije “Kalamper”, donirao je računarsku opremu, nastavivši  dugogodišnju tradiciju koja se ogleda u nizu poklona i sponzorstava obezbijeđenim za ovu obrazovnu ustanovu. Poklon je uručio Damir Perazić, izvršni direktor “Kalampera”.
 
”Savremena škola bazirana je na upotrebi savremene tehnologije. U XXI vijeku, svaki segment nastavnog procesa vezan je, direktno ili indirektno, za informacionu tehnologiju. Ovaj gest vrijedan pažnje ističe zajednički cilj svih nas uključenih u obrazovanje, a to je briga za ono najvrijednije što posjedujemo, za generacije koje stasavaju”, rekla je, zahvaljujući donatorima, direktorica škole Tijana Vukčević.
 
Prema riječima profesorice Jelene Rovčanin, ugledna barska kompanija “Kalamper” učestvuje i u procesu praktičnog obrazovanja učenika.
 
“Obrazovanje je temelj uspješnog društva. Ipak, s vremena na vrijeme,  neophodno je primjerom pokazati da važnost edukacije mladih nije isključivo odgovornost obrazovnog sistema već svih segmenata društva, posebno onih koji imaju mogućnost da obrazovnim ustanovama pomognu u materijalnom smislu. Jedan od naših najznačajnijih socijalnih partnera je upravo ‘Kalamper’”, naglasila je Rovčanin.