Društvo

VIDEO: Dva nova spota Bubulja o ljepotama Bara

by Vesna Šoškić; snimatelj Adi Karađuzović; montaža Zoran Milošev | 01:12:2018 | 15:11:31

NVO "Bubulj" i Turistička organizacija Bar sinoć su promovisali dva video spota “Magični Bar”, koji prikazuju prirodne i kulturne ljepote, kao i potencijale grada na morskoj i jezerskoj obali. Projekat je finansirala Turistička organizacija na javnom konkursu koji je namijenjen valorizaciji kulturne baštine.
 

NVO "Bubulj", predvođena Dejanom Senićem, uradila je do sada više atraktivnih video spotova o Baru.
 
Aleksandra Bojić, scenarista, podsjetila je na njihov prvijenac "Video razglednica Bara", nastalog u vrijeme kada nije bilo HD, Go pro kamera, ali ni društvenih mreža, a ipak je ta jedinstvena video priča obišla svijet.
 

“Napravili smo, 2008. godine i film o Starom Baru kojim smo postali dio njegove istorije. U njemu su segmenti koji prije nas nijesu snimani na taj način, prije svega, samo nošenje krana od deset metara sa kamerom po Starom gradu, bio je specifičan poduhvat. U ova dva dvoipominutna filma, čija je prvobitna verzija trajala 55 minuta, sadržani su vijekovi, različite kulture, civilizacije, čovjekova potreba za smislom i konstantnom pomjeranju granica. Kroz ove video spotove vidjećete kakva je naša spoznaja Bara. Radujem se svakom turisti koji će, kada pogleda video materijal, poželjeti i doći  u naš grad, ali srećna sam i zbog naših sugrađana, jer će ih podsjetiti kakvo blago posjedujemo, ali i obavezu da ga čuvamo. Naša jezerska i morska priča razlikuju se po boji i atmosferi, ali ujedinjene su sa istim stilom. ‘Bubulj’ ide u korak sa vremenom, pratimo nove trendove i tehnologiju, ali je isto ono što volimo, a to je naš Bar”, kazala je na promociji Aleksandra Bojić, scenarista u NVO "Bubulj", koja je podsjetila da je njihova saradnja sa TO Bar profesionalna, uspješna i dugotrajna.
 
Turistička organizacija prepoznala je značaj ovakvog projekta za promociju grada i urađeni spotovi, koje je finansirala putem javnog konkursa, biće dio reklamno-propagandnog materijala te institucije na brojnim sajmovima širom svijeta.
 

“Radi se o važnom projektu za afirmaciju i promociju Bara kao turističke destinacije, sa bogatom i raznovrsnom ponudom, zato smo ga i podržali kroz javni poziv za valorizaciju kulturne baštine. Vjerujem da ćemo i ubuduće imati ovako uspješnih projekata, koji će nam omogućiti da prezentiramo barsku turističku ponudu na društvenim mrežama, našem web sajtu i sajmovima. Kulturna baština dovodi i privlači goste i ljeti, a posebno u vansezoni, kada akcenat nije samo na kupanju i sunčanju. Bar posjeduje brojne kulturno-istorijske spomenike međunarodnog značaja, koje vrijedi doći i vidjeti, ali treba znati za njih i što bolje ih prezentirati. U tome će nam, svakako, pomoći i ovakvi video spotovi”, naglasio je direktor TO mr Emil Kukalj.
 

Osnivač "Bubulja" Dejan Senić zahvalio se Turističkoj organizaciji na podršci, ali i ekipi koja je radila na spotovima. To su, uz njega i Aleksandru Bojić, i Branko Maljević, Danila Pervov, Igor Perčobić, Veselin Ivanović, Đorđe Bracinac i Dragan Profaca.
 

U spotovima je korišćena kompozicija "Za moje cure" Momčila Zekovića Zeka sa njegovog albuma "Džep sa tajnama".