Društvo

NVO Adria i ove godine izradila čestitke

by Vjera Knežević Vučićević | 07:12:2018 | 16:20:56

U susret novogodišnjim praznicima, korisnici usluga NVO “Adria”, koja se već 17 godina bavi pružanjem pomoći i podrške odraslim osobama sa smetnjama u razvoju, i ove godine izrađuju čestitke i ručno rađene suvenire.
 
To je jedan od načina kojim se vrijedni i kreativni korisnici bore da zarade sredstva koja, iako skromna, ipak doprinose da njihov boravak u prostorijama “Adrie” bude ugodniji, a sati provedeni u druženju ispunjeni interesantnim sadržajima. Iako plasman nije jednostavan, jer, kako ističe predsjednica jedne od najdugotrajnijih NVO u Baru Marta Anđelić “danas više niko ne šalje čestitke”, ona vjeruje da će naići na razumijevanje od strane lokalne zajednice.

 
“To je jedan od načina ‘dopune’ naših finansijskih sredstava i dragocjene pomoći udruženju. Mi pošaljemo zaista veliki broj dopisa, počev od Vlade Crne Gore, preko ministarstava, do lokalnih privrednih subjekata. Teško je i zbog toga što u nekim slučajevima čak ni taj mail ne dospije do odgovornog lica”, objašnjava Anđelić uz, kako navodi, iskrenu zahvalnost svima koji kupe čestitke, iskoristili ih ili ne.

 
Predsjednica NVO “Adria” ističe da svakog decembra godinama unazad mogu računati da će njihove čestitke kupiti Jadroagent, Dom zdravlja, Radio Bar i time podržati njihov rad.