Društvo

Dodijeljene nagrade na konkursu Crvenog krsta

by Ivanka Leković | 08:12:2018 | 15:39:35

U velikoj sali Opštine Bar sinoć su dodijeljene nagrade najboljima na likovnom i literarnom konkursu, koji je organizovao Crveni krst Bar.
 
Sekretar Crvenog krsta Bar Zorica Crnčević pozdravila je goste, među kojima su bili i potpredsjednica Opštine Tanja Spičanović i predsjednik Crvenog krsta Slobodan Đonović, te nastavnike, profesore i učenike koji su učestvovali na konkursu. Istakla je da je nedavno okončana Nedjelja Crvenog krsta u kojoj su realizovane brojne aktivnosti. Posebno je istakla dobru saradnju sa školama “odakle je velika većina volontera”. Zahvalila je medijima, posebno Radio Baru i Bar Infu na izvještavanju o aktivnostima Crvenog krsta, ali i na učešću na konkursu.
 
Ove godine tema literarnog konkursa za osnovne škole bila je “Facebook i ja”, a za srednje “Na putu između dvije obale”. Žiri u sastavu Miroslav Jovanović Timotijev, Milica Vukmanović Jovanović i Zorica Crnčević izabrao je najbolje radove.
 
Predsjednik žirija, Miroslav Jovanović Timotijev, zahvalio je školama na odzivu, dodavši da ga raduje što je mlada populacija prepoznala mane i prednosti društvenih mreža. On je istakao da su mladi autori dokaz da “postoji lijepa mogućnost za budućnost našeg grada”.
 
U kategoriji osnovnih škola prvo mjesto je osvojila Nikolina Jovetić, učenica IX razreda OŠ “Kekec”, drugo Daris Mujić, VII razred OŠ”Srbija”, a treće mjesto podijelili su Dalija Seferović, VI razred OŠ “Mrkojevići” i Alen Nikočević, VII razred OŠ “Srbija”. Posebna pohvala dodijeljena je Ajli Alibalić, učenici VIII razred OŠ “Meksiko”.
 

Među srednjoškolcima, najbolji rad na temu “Na putu između dvije obale” napisala je Suzana Ostojić, IV razred Srednje stručne škole. Drugo mjesto podijelile su Vedrana Ivanović, II razred Gimnazije i Mihael Knežević, IV razred Srednje stručne škole. Treće mjesto pripalo je Lejli Seferović, učenici III razreda Srednje stručne škole.
 
Tema likovnog konkursa za osnovce bila je “Svetionik”, a za srednjoškolce “Svitanje”. Radove su ocjenjivali Milena Koprivica, nastavnik likovnog obrazovanja i saradnik CK Bar.
 
Predsjednica žirija za likovne radove Milena Koprivica kazala je da su radovi koji su pristigli rađeni “sa iskrenom i pravom pažnjom”, dodavši da je i sam Pikaso govorio da najbolje slike nastaju kada se na njih gleda očima djeteta. Prvu nagradu kod osnovaca dobila je Zana Barjaktarević iz IX razreda OŠ “Jugoslavija”. Drugo mjesto podijelile su Nikolina Dakić, VII razred OŠ “Kekec” i Anđela Marićević, IX razred OŠ “Jugoslavija”. Treće mjesto podijelile su Teodora Bubanja, IV razred OŠ “Anto Đedović” i Arijana Brkanović, IX razred OŠ “Meksiko”.
 
U kategoriji srednjih škola, prvo mjesto dobio je rad Mie Šukurice, drugo Ivane Peruničić, a treće Anise Đokić. Sve tri su učenice Srednje ekonomsko ugostiteljske škole.
 
Radove na temu “Na putu između dvije obale” pročitale su i novinarke Radio Bara Milanka Vukosavović i Ivanka Leković.