Društvo

Cerovo proslavilo uspješnu poslovnu godinu

by Vjera Knežević Vučićević | 15:12:2018 | 16:10:54

Pod motom „Cerovo - pokreće život“, jedna od najuspješnijih barskih kompanija proslavila je sinoć u hotelu „Sato“ u Sutomoru sa opravdanim ponosom završetak poslovne godine, a prvi ljudi uigranog tima su na zadovoljstvo brojnih klijenata, partnera i zaposlenih za narednu 2019. najavili niz inovacija i poduhvata. Sve njih treba da raduje i obećanje da će Cerovo „postavljanjem još viših ciljeva i ubuduće podržavati i osmišljavati kreativne projekte“, kao i da će, prije svega, nastaviti da „pokreće život“.
 
„Cerovo“ je od male porodične firme (stovarišta građevinskog materijala) tokom tri decenije rada preraslo u kompaniju koja se može pohvaliti da se stameno pozicionirala među liderima u državi u realizaciji inovativnih, nerijetko pravih vizionarskih ideja i rješenja u kreiranju doma i poslovnih prostora. Mladi, uigrani menadžerski tim spremno odgovara izazovima koje diktira moderan koncept izgradnje objekata i uređenja njihovog enterijera. Da su u kompaniji itekako voljni na još jedan iskorak pokazuje što su uz poruku jednostavnog, a moćnog postulata kojim se rukovodi kampanja „Ne diraj umjetnost. Koristi je“ odvažili da zakorače i u pravcu sve popularnijeg industrijskog dizajna.  Odgovarajući zahtjevima savremenog kupca i njegovoj želji da mu stvari za koje izdvaja novac ne budu isključivo korisne, već da svojim estetskim karakteristikama probude i emocije, budu zabavne, ali i da svjedoče o životnom stilu i zašto da ne, pomalo pretenciozno - i individualnosti, „Cerovo“ nudi mogućnost kupcima da upravo njihov dom bude originalan, privlačan, opremljen moćno i uzbudljivo, a u svakodnevicu unese ljepotu oblika. 
 

U svom stilu, direktor „Cerova“ Goran Đurović je i u kiši koja je u petak veče neprestano lila, pronašao razlog za optimizam i osmjeh.
 
„Berićetno je kada je kiša, pa vjerujem da će nam i ova večerašnja donijeti još srećniju i berićetniju budućnost. Za nama je uspješna godina koja, siguran sam, nije takva samo 'Cerovu', već svima vama koji ste večeras ovdje, a vezani ste za našu branšu - građevinu, jer smo mi uzročno-posljedično povezani. Ako vi niste jaki, ni 'Cerovo' ne može biti jako. Dugujem zahvalnost što ste svih ovih godina naši kupci, partneri i što imamo vaše povjerenje i snagu koju nam dajete da i mi u našem poslovanju budemo bolji. Moram da uputim zahvalnost i za sve kritike i sugestije. Iako nismo imuni na pohvale, ono što nas dodatno pokreće i čini boljima su upravo vaše kritike. Naime, sigurno ne bismo otvorili prodajni centar u Radanovićima da nijeste sugerisali da je to tamo potrebno. Dovoljno je bilo što smo dobili kritiku da ne možemo stići sa isporukom u dogovorenom terminu, pa da ispoštujemo vaše želje. Pokazalo se da je to bio pravi potez. Zahvalni smo vam na tome. Zbog kašnjenja u isporuci nabavili smo i nova vozila. Nakon zamjerke da ne stižemo dovoljno brzo sa poslom obrade željeza, u ovoj godini investirali smo značajna sredstva i tom pravcu sa ciljem da budemo brži, bolji, da gradilišta ne čekaju ni minut na isporuku... Budite uvjereni da ćemo raditi na tome da budemo još kvalitetniji, profesionalniji nego do sada. Na osnovu kritika i sugestija koje osluškujemo gradimo našu strategiju“, poručio je Đurović, upućujući molbu poslovnim partnerima i klijentima da i ubuduće budu savjetodavni, jer to „unaprjeđuje poslovanje Cerova“.
 

Izvršni menadžer „Cerova“ Emin Duraković istakao je da mu je, uz zadovoljstvo što na proslavi „vidi stara, poznata lica, drago što su među zvanicama i novi partneri, što je najbolja potvrda da se familija kupaca neprestano širi“.
 
„Iza nas ostaje jedna prilično uspješna godina. Zajedno sa vama nastavili smo trend rasta koji će ove godine biti oko 20%. Mi taj rezultat posmatramo kao zajednički uspjeh. I u ovoj godini smo otvorili još jedan veliki prodajni salon i tako zaokružili našu ukupnu ponudu u Radanovićima. Proširili smo izložbeno-prodajni salon u Baru za oko 350 m2. Shodno širenju kapaciteta širimo i našu ponudu i asortiman. Od brojnih novih artikala iz ponude izdvajam premijum brend u mašinama i alatima- američki 'Milwoki', koji važi za jednog od najboljih svjetskih proizvođača. Takođe, imamo i novu ponudu vrhunskih parketa proizvođača 'Galeković', kao i okove 'Libela'“, zadovoljan je Duraković. On navodi da je „Cerovo“, osim širenja kapaciteta, povećao i vozni park i cjelokupnu logističku jedinicu. Posebno je istakao ulaganje od oko 550.000 eura u nove pogone za obradu željeza u svim centrima širom Crne Gore, što „Cerovo“ čini liderom u tom domenu u Crnoj Gori. Sve to, kako je podcrtao „iz razloga da našim klijentima skratimo vrijeme čekanja i isporuke i u najvećoj mogućoj mjeri ispunimo želje i zahtjeve kupaca“.
 
„Ove godine otpočeli smo gradnju stambeno-poslovnog objekta u centru Bara koji planiramo da završimo krajem 2019. godine. Time smo našu ponudu proširili i na stanove i poslovne prostore. Taj objekat će, pored komercijalne note, dati urbani imidž našem gradu. Tokom ove godine otvorili smo preko 20 novih radnih mjesta, pa kompanija 'Cerovo' trenutno broji preko 170 zaposlenih. Trend zapošljavanja novog kadra će se nastaviti i u 2019. toj godini. Naša komercijalna i tehnička služba, pa samim tim i proizvodi, bili su prisutni na svim strateški bitnim projektima u Crnoj Gori. Za sada uspješno sprovodimo ISO standarde, što ćemo nastaviti i tokom naredne godine. U 2019. godini planiramo dodatno širenje naših prodajno-skladišnih kapaciteta, a u planu je i izgradnja velikog logističko-prodajnog centra u Podgorici. U prvom planu će i ubuduće biti zadovoljavanje potreba klijenata i puna tehnička i savjetodavna podrška koju obezbjeđuje kako naša, tako i tehničke službe dobavljača - proizvođača. Nastavićemo širenje asortimana u svim segmentima, kao i praksu dovođenja renomiranih evropskih i svjetskih brendova na tržište Crne Gore“, najavio je Duraković.
 
Kompanija „Cerovo“ godinama učestvuje u brojnim društveno- odgovornim projektima. Za podršku humanitarnim akcijama dobitnici su brojnih nagrada i priznanja. Posljednji, ozbiljan i zahtjevan, realizovan u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i RTV Crne Gore, odnosi se na rekonstrukcije i sanacije bolnica i domova zdravlja.
 
„Puno nam je srce kada vidimo rezultate. Sa kolegama privrednicima učestvovali smo u projektu sanacije odjeljenja hirurgije i porodilišta Opšte bolnice u Baru. Slijedeći višegodišnju humanu praksu, naša kompanija je i ove godine uputila donaciju onima za koje je procijenila da je to najpotrebnije“, podvukao je direktor Goran Đurović, a ovoga puta, kako je istakao, „nismo imali dilemu kome na kraju ove poslovne godine uputiti donaciju i čiji rad podržati“.
 

„Opšte je poznato da u Baru postoji Udruženje Žene Bara koje su humanitarnu aktivnost započele na volonterskoj osnovi. Na početku sam, priznajem, bio skeptičan da li će moći da 'iznesu' do kraja odgovoran i zahtjevan projekat Narodne kuhinje, posredstvom kojeg te divne dame pokušavaju da obezbijede barem jedan osnovni obrok za naše sugrađane koji za njega nemaju mogućnosti i sredstava. U ime kompanije, zahvaljujem im se na uspjehu“, kazao je Đurović, izražavajući nadu da će donacija korisnicima usluga Narodne kuhinje „omogućiti malo ljepše božićne i novogodišnje praznike“, a objasnio je i kolika je njihova predanost toj humanoj misiji.
 
„Koliko su posvećene i koliko vremena izdvajaju da kuvaju i spremaju za druge, svjedoči što pojedini muževi tih divnih dama komentarišu da će uskoro i oni morati da se hrane u Narodnoj kuhinji, jer njihovim suprugama često ne ostaje dovoljno vremena da se posvete sopstvenim porodicama“, uz osmjeh je zaključio Goran Đurović.
 
Donaciju koja se ogleda u nabavci prehrambenih proizvoda u jednom trgovinskom centru u vrijednosti od 2.000 eura, primila je predsjednica Udruženja „Žene Bara“ Ljiljana Vujović.
 
„Vi ste pravi primjer toga da 'ruka koja daje nikada ne ostaje prazna'. Hvala vam na donaciji, hvala vam u ime 110 korisnika Narodne kuhinje, među kojima je 46-oro djece. Uglavnom su u pitanju samohrane majke, stariji, nemoćni sugrađani... Nadam se da ni u 2019. pomoć lokalne zajednice neće izostati“, kazala je Vujović.
 

Na svečanosti je prikazan i film koji predstavlja presjek dostignuća „Cerova“ naslovljen „Stvari koje pokreću život“, a zvanice su imale priliku da uživaju i u 15-ominutnom performansu harizmatičnog violončeliste iz Albanije Ilira Šabe.