Društvo

Raičević dio crnogorske delegacije u Kanadi

by Željko Milović | 16:12:2018 | 12:45:50

Crnogorska delegacija u kojoj je i Dušan Raičević,predsjednik Opštine Bar, boravi u Kanadi, a pored njega, u posjeti ovoj zemlji su i Predrag Mitrović, direktor Uprave za dijasporu i Elvira Bekteši, šefica Odsjeka za statusno-pravna pitanja, finansije i iseljeničke knjižice u Upravi za dijasporu.

U organizaciji Crnogorskog kulturnog društva “Toronto”, posjetili su Univerzitet Toronto, gdje su razgovarali sa zamjenicom direktora Centra za dijasporu i transnacionalne studije prof. dr Antonelom Arhin, koja je rođena i odrasla u Crnoj Gori, a u okviru programa “dijaspora i transnacionalne studije”  predaje predmete koji se tiču to prava djece, migracije djece, transnacionalnih tokova, kriminala i migracija, državljanstva i identiteta. Dogovoren je nastavak komunikacije uz mogućnost uspostavljanja saradnje Univerziteta Crne Gore sa Univerzitetom Toronto koji je među 15 najboljih u svijetu.


Delegacija je posjetila i počasni Konzulat Crne Gore, gdje se vidjela sa počasnim konzulom Douglasom Elliottom, zatim Kraljevski kanadski vojni institut, a potom se sastala sa predstavnicima tri Udruženja crnogorskih iseljenika u Kanadi: Crnogorskim kulturnim društvom iz Toronta, Udruženjem “Vladika Danilo” iz istog grada, te Crnogorskim udruženjem Britanske Kolumbije iz Vankuvera. Razgovarano je o saradnji između Crne Gore i Kanade, i većem uključivanju naših iseljenika u crnogorski ekonomski i društveni život.