Društvo

Završeno 3D seizmičko snimanje podmorja

| 18:12:2018 | 19:16:47

Kako ističu iz Uprave za ugljovodonike pri Vladi Crne Gore, 3D seizmičko snimanje površine blokova 4, 5, 9 i 10 završeno je rano jutros u 5:55.
 
“Snimanje podmorja na ovim blokovima trajalo je 29 dana rada i završeno je bez većih zastoja u radu. U ovom periodu, 3D seizmičko simanje je realizovano bez problema i zastoja. Sve mjere zaštite životne sredine i monitoringa parametara životne sredine su sprovedene u skladu sa Elaboratom o procjeni uticaja na životnu sredinu.
 
3D seizmičko istraživanje crnogorskog podmorja na blokovima 4, 5, 9 i 10 počelo je 19. novembra u ranim jutarnjim časovima (4:00 CET) i trajalo je 29 dana rada. Istraživanje na blokovima 4, 5, 9 i 10 vršila je kompanija ‘Shearwater’ za potrebe koncesionara ‘ENI/Novatek’ na ovim blokovima. Istraživanje je izršeno u skladu sa Ugovorom o koncesiji za istraživanje i proizvodnju ugljovodonika sa koncesionarima ‘Eni/Novatek’, koje je sastavni dio radnog programa po tom ugovoru. Aktivnosti 3D seizmičkog snimanja završene su u definisanim rokovima za završetak istražnih aktivnosti”, kažu u Upravi za ugljovodonike.