Društvo

VIDEO: Otvoreno klizalište na Trgu Vladimira i Kosare

by Vesna Šoškić; snimatelj i montažer Zoran Milošev | 22:12:2018 | 16:56:06

Na inicijativu Turističke organizacije u Baru je na glavnom gradskom trgu,ispred Robne kuće, uoči božićnih i novogodišnjih praznika, prvi put otvoreno klizalište, koje je obradovalo sve građane, a posebno najmlađe.
 

Već prvog dana bilo je prepuno nasmijane djece, koja su uživala u atraktivnoj zimskoj zabavi. Otvaranje klizališta pomogli su Opština Bar i brojni privrednici.
 
“Željeli smo da pratimo svjetske trendove kako bismo unaprijedili turističku ponudu i građanima pružili priliku da uživaju u ovoj zimskoj atrakciji”, kazao je direktor TO Bar mr Emil Kukalj, koji je istakao da je sve popularnije otvaranje klizališta, tokom božićnih i novogodišnjih praznika, u mnogim evropskim gradovima.
 
“Vjerujem da će to, uz kvalitetan muzički i dječji program za Novu godinu, doček na glavnom trgu i novogodišnji bazar, doprinijeti da Bar na najljepši način isprati staru i ‘uplovi’ u novu, 2019. godinu. Danas, prvog dana, velika je gužva, nadam se da će tako biti i u narednom periodu i da će se i oni nešto stariji oprobati u klizanju, jer danas vidimo uglavnom djecu i mlade”, istakao je Kukalj.
 

Djeca su izrazila veliko oduševljenje zbog otvaranja klizališta, ali i naši stariji sugrađani pohvalili su novi korak Turističke organizacije u osmišljavanju što boljeg novogodišnjeg provoda i njegovanju turističkog imidža grada.
 
“Konačno da dobijemo nešto što je mnogo obradovalo našu djecu. Veoma mi je drago i ja uživam gledajući ih kako klizaju i kako se raduju. Ovo je prava blagodat i svaka čast onima koji su smislili ovako nešto”, kazao je Kasal Stanković, koji je sa posebnim interesovanjem i pažnjom posmatrao prve barske klizače. “Ovo je nešto sasvim novo i nesvakidašnje za naš grad. Oduševljena sam, jer su Turistička organizacija, lokalna uprava i donatori mnogo obradovali djecu. Moj unuk je upravo klizao i presrećan je”, kazala je za Radio Bar i Bar Info Milijana Šabović.
 
Klizalište, na 200m2, biće otvoreno svakog dana, od 10:00 do 22:00, do 22. januara i besplatno je svima koji su zainteresovani da isprobaju ovu atraktivnu zimsku čaroliju.