Društvo

Predsjednik Opštine sa Baranima u Njujorku

| 23:12:2018 | 21:15:19

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević se tokom posjete Njujorku susreo i sa predstavnicima naše dijaspore i poslovnih ljudi sa naših prostora koji žive i rade u Njujorku i Nju Džerziju.

Domaćini druženja sa čelnim čovjekom barske opštine u Nju Džerziju su bili Barani koji tamo već duži niz godina uspješno posluju.


U Njujorku se susreo sa predstavnicima udruženja "Primorje"i "Montenegro golf club", čiji članovi su uglavnom Barani. Bilo je riječi o potrebi rekonstrukcije putnih pravaca Bar - Kamenički most, Virpazar - Ostros, vodosnabdijevanju u barskim naseljima Dobra Voda i Veliki pijesak, kao i komunalnoj higijeni. Iskazana je njihova spremnost za investiranje u matičnu zemlju, na čemu će se ubuduće zajednički raditi u saradnji sa lokalnom upravom.


Takođe, prilikom posjete Njujorku predsjednik Opštine Bar prisustvovao je 12. po redu tradicionalnoj donatorskoj večeri dijaspore Sjeverne Amerike, koje se održalo u organizaciji “Fondacije Gusinje”.Tom prilikom upriličen je bogati kulturno-umjetnički program,uz prisustvo zvanica iz društvenog, političkog i javnog života Crne Gore i njene dijaspore.