Društvo

Održano Opštinsko takmičenje iz biologije

by Milanka Vukosavović | 25:12:2018 | 20:54:08

OŠ “ Anto Đedovć’” je bila domaćin 16. Opštinskog takmičenja iz biologije, na kojem su učestvovali učenici svih devetih razreda reformisane škole.
 
Prvo mjesto na Opštinskom takmičenju iz biologije osvojila je Arijana Argirova, učenica OŠ “Anto Đedović” (mentor Dragana Vukčević), drugo mjesto je zauzela učenica iz iste škole Tijana Nikolić. Treći je bio Mirza Lukač, učenica OŠ “Mrkojevići” (mentor Mirjana Vukčević).
 
Ovo je šesnaesta godina otkako se održava Opštinsko takmičenje iz biologije. Organizator je Aktiv biologa Bara. Pitanja za ovogodišnji test sastavljale su profesorice Milanka Škipina i Mirjana Vučinić, čiji učenici nisu učestvovali u takmičarskoj kategoriji.

 
Kako nas je informisala predsjednik Aktiva biologa Mirjana Vučinić, sve propozicije takmičenja su ispoštovane. S obzirom da je po novoj reformi i programima jedan čas iz biologije u devetom razredu ukinut, Aktiv biologa Bara zadovoljan je pokazanim rezultatima učenika. Težina testova je bila slična onima koji se daju na Državnom takmičenju, a bila su uvrštena i pitanja koja se daju za PISA testiranje.
 
Opštinsko takmičenje biologa istovremeno je i priprema za Državno takmičenje u znanju, koje će biti održano 24. februara na Ekonomskom fakultetu u Podgorici.
 
Pobjednicima takmičenja za tri prva mjesta uručene su nagrade. Organizaciju takmičenja finansijski su podržali Opština Bar, osnovne škole “Meksiko”, “Blažo J. Orlandić” i “Mrkojevići”, a škola Anto Đedović se pokazala kao izvrstan domaćin.