Društvo

Bajkeri donijeli poklone za djecu u OŠ Jugoslavija

by Ivanka Leković | 26:12:2018 | 12:04:16

Djecu sa posebnim potrebama, učenike integrisanog odjeljenja OŠ „Jugoslavija“ danas su obradovali motorizovani Djeda Mrazevi. Članovi moto kluba “Bar”im, treću godinu zaredom, donose poklone i druže se sa njima.
 
Osmijesi na licima djece su nešto najljepše što se može doživjeti, kažu barski motoristi. A osmijeha nije nedostajalo, ni radosti što mogu da sjednu na motore i druže se sa ovim neobičnim Djeda Mrazevima. Bajkeri su doveli na druženje i svoju djecu.

 
“Djeca to doživljavaju na jedan poseban način, raduju se i jedva čekaju da ponovo dođu i posjete ih”, kazala je defektolog Biljana Marković.
 
“Ovo je treća godina zaredom da u svom gradu posjećujemo djecu sa posebnim potrebama, kako bi im uljepšali praznik. Svi članovi našeg moto kluba redovno se odazivaju humanitarnim akcijama. Učestvujemo i u akciji u organizaciji ‘No limit biker’ u Bijeloj, gdje svi motoristi i moto klubovi iz Crne Gore uplaćuju novac na žiro račun i od toga kupuju poklone i nose djeci. U ovom slučaju, mi sami sakupimo novac, kupimo djeci poklone i pred novogodišnje praznike odredimo dan i dođemo. Želimo da ih obradujemo i mislim da je to jedan jako lijep način”, kazao je u ime barskih bajkera Dalibor Ćetković.

 
U prostorijama Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama, koje se nalazi pri školi “Jugoslavija”, mališani su se zahvalili pjesmom i recitacijama. Čedomir Popović, predsjednik ovog Udruženja, zahvalio je barskim bajkerima na poklonima.
 
Osim defektologa koji rade sa djecom sa posebnim potrebama, niko drugi iz školskog kolektiva nije prisustvovao ovom događaju.