Društvo

Novogodišnji bazar u OŠ Mrkojevići

| 27:12:2018 | 11:05:12

Učenici Osnovne škole “Mrkojevići” su posljednje dane decembra iskoristili da u prazničnoj atmosferi pokažu svoj preduzetnički duh i humanost.

 
Za četvrti Novogodišnji bazar učenici su, uz podršku roditelja i nastavnika, napravili mnoštvo lijepih ukrasa, suvenira, čestitki i slatkiša. Prikupljena novčana sredstva, u iznosu od 840 eura su uplaćena za liječenje dvogodišnje Sofije Đukanović u inostranstvu, dok je dio pripremljene hrane i kolača usmjeren prema Narodnoj kuhinji “Žene Bara kuvaju srcem”.

 
“Početkom decembra smo podržali akciju Crvenog krsta i tom prilikom prikupili preko 450 kilograma raznih namirnica. Učenici su na djelu pokazali humanost, solidarnost i saosjećanje sa onima kojima je pomoć najpotrebnija”, kazali su iz OŠ Mrkojevići.


Učenici mlađih razreda pripremili su prigodan novogodišnji program. Tom prilikom najmlađima su uručeni novogodišnji paketići. Za školu u Gorani paketiće su obezbijedili Rotari klub Ulcinj i Adem Kovačević, za školu u Dobroj Vodi Rotari klub Bar, a za učenike prvog razreda škole u Pečuricama Muharem Đurović.