Društvo

VIDEO, FOTO: Doček Nove godine na Trgu

by Vesna Šoškić / Nemanja Janković; photo:D.Senić; snimatelj: Z.Milošev; montaža A.Karađuzović | 01:01:2019 | 14:35:09

Barani i njihovi gosti su Novu godinu dočekali na glavnom gradskom trgu uz Sergeja Ćetkovića. Naredna 2019. godina biće u znaku razvoja koji će omogućiti bolji standard svim građanima, obećao je predsjednik Opštine Dušan Raičević.
 

“Prethodna, 2018. godina za Bar i lokalnu upravu bila je godina izazova koji su prevaziđeni sa manje ili više uspjeha”, kazao je predsjednik opštine Dušan Raičević, koji je sinoć Novu godinu dočekao na trgu sa sugrađanima i gostima Bara. On je u narednom periodu najavio niz razvojnih projekata.
 
"Potvrdili smo na kraju 2018. da smo se opredijelili za razvoj i naredna godina će pokazati perspektive i u kom pravcu će taj razvoj ići. Siguran sam da ćemo ono što smo zacrtali i planirali, ostvariti. Želim svima dobro zdravlje i ono po čemu je naš grad prepoznatljiv - puno razumijevanja i tolerancije, jer jedino tako možemo ostvariti i lični i kolektivni uspjeh”, istakao je čelni čovjek barske opštine Dušan Raičević.
 

Godina koja je pred nama biće prekretnica i za Turističku organizaciju, jer su planirani novi ciljevi i zadaci.
 
“Očekuje nas izrada Strategije razvoja turizma do 2025. godine, mnoštvo manifestacija, promotivnih aktivnosti i dalji razvoj turističkog proizvoda. I, pored nekih poteškoća koji su pratili sezonu, zadovoljni smo krajnjim rezultatom i svim onim što smo uradili, a zaokružili smo sve ovim lijepim, trodnevnim novogodišnjim hepeningom, koji je okupio mnogo ljudi. Zato mi je srce puno, svima želim sreću, ljubav i uspjeh na ličnom i profesionalnom planu”, kazao je za Radio Bar i Bar iNFO direktor TO Bar, mr Emil Kukalj.
 
Sergej Ćetković je svojim baladama, ali i neposrednim  pristupom, razgalio i raznježio publiku. Poželio je svima ono, što, kako je kazao, želi  sebi - zdravlje, blagostanje, mir, razumijevanje i puno osmjeha.
 

“Ne nastupam prvi put u Baru, ali prvi put na dočeku i to mi je vrlo drago. Želim da sa pozitivnim emocijama uđemo u 2019. godinu”, kazao je Sergej Ćetković, koji će u narednoj godini, kada će obilježiti dvije decenije muzičke karijere, objaviti novi CD , a nastaće i novi dueti.
 
Novogodišnjem koncertu Sergeja Ćetkovića prethodio je nastup popularnog barskog benda “Akademia”.
 
“Prethodna godina za nas je bila uspješna, ali i turbulentna na samom kraju. Ipak, moramo biti zadovoljni svim onim što smo uradili, iako su pravi izazovi tek pred nama. Sugrađanima želimo puno sreće i uspjeha na svakom planu i da ih dobro zdravlje posluži i u ovoj godini”, poručio je frontmen ovog benda Božidar Gagović.
 
Večeras (1. januar) na Trgu Vladimira i Kosare nastupaju “Perper” i “Plavi orkestar”.