Društvo

Političke partije čestitale Božić

| 06:01:2019 | 12:40:31

U redakciju Radio Bara i Bar Infa stigli su mejlovi u kojima predstavnici političkih partija u Crnoj Gori čestitaju Božić pravoslavnim vjernicima  – objavljujemo ih po redosljedu prispijeća.
 
Biram Bar:
 
Božić nas svake godine podsjeća na one koji su nam najmiliji i zato je poruka ljubavi, razumijevanja, solidarnosti i tolerancije koju ovaj praznik nosi u sebi važna svim građanima Bara  i Crne Gore koji slave ovaj veliki hrišćanski praznik.
 
Sve ono što s hrišćanskom skromnošću, posvećenošću i ljubavlju činimo za dobrobit naših sugrađana, duboko vjerujući da svojim radom i djelovanjem doprinosimo opštem dobru, čini nas bližim i dostojnim da se čista srca radujemo božanskom životu Hristovom.
 
U ime Biram Bar, i u svoje ime, želim svim građankama i građanima Bara i Crne Gore da praznik rođenja sina Božjeg dočekaju zdravi, srećni i radosni okruženi onima koje vole.
 
Radomir Novaković Cakan, predsjednik Biram Bar
 
***
 
Liberalna partija:
 
Svim građanima i građankama pravoslavne vjeroispovijesti, svještenstvu Crnogorske pravoslavne crkve i SPC Crnoj Gori i svim ljudima koji slave po starom kalendaru, u svoje lično i u ime Liberalne partije Crne Gore, upućujem najiskrenije čestitke povodom Badnjeg dana i nastupajućih Božićnih praznika.
 
Neka nas božićni dani podsjete na zajedničke vrijednosti oko kojih se svi okupljamo, sloboda, mir i ljubav među ljudima bez obzira na bilo kakve razlike. Svako od nas mora naći još više snage da zajednički radimo i gradimo društvo koje će istinski baštiniti takve vrijednosti. Na taj način najbolje ćemo poštovati i ostvariti istinske vrijednosti ovog praznika.
 
Želim vam da Božićne praznike provedete sa najdražima, u miru, radosti i sreći.
 
Andrija Popović, predsjednik Liberalne partije
 
***
 
Prava Crna Gora:
 
 Ljudi, dobro jutro iz badnjaka, iz Kuča i nazdravlje vam Badnji dan i Božić.
 
Nekad me je otac vodio u šumu da siječemo badnjake, a danas tu tradiciju nastavljamo moj sin Vuk i ja.
 
U eri takazvanog građanizma u kojoj nas tjeraju da se stidimo svojih običaja i vjerovanja, Vuk i ja biramo da se njima ponosimo i baš zato hoću da svog sina od malih nogu učim pravim vrijednostima. Svi znamo da se danas teško živi, ali to nije razlog da guramo pod tepih naše običaje, jer nam nisu oni krivi za to. U nadi da ćemo se u idućoj godini izboriti za život dostojan čovjeka - čovjeka koji može da živi od svog rada, želim vam srećne božićne praznike!
 
Vuče, kako se ono kaže? Vuk: Mir Božiji - Hristos se rodi! Živjeli ljudi i neka vam je nazdravlje Badnji dan i Božić.
 
Marko Milačić, Prava Crna Gora
 
***
 
Socijaldemokratska partija:
 
Božić je prilika da se podsjetimo temeljnih vrijednosti na kojima je opstalo čovječanstvo i bez kojih bi svaka zajednica bila lišena smisla svog postojanja.

Božić je prije svega poruka sloge i praštanja, poruka da čujemo jedni druge, da razumijemo jedni druge, da oprostimo jedni drugima.

Praštanje i razumijevanje stvara bliskost i povjerenje kojim se dolazi do zajedništva i sloge bez koje nema napretka, ni u porodici, ni u društvu.

Crna Gora je opstala na vjeri u pravdu i slozi onda kada je to bilo najpotrebnije. Neka to budu trajne i vječne vrijednosti naše kuće Crne Gore. Okupimo se oko dobra svih naših građana, jer naše su razlike beznačajne u odnosu na ono što nas kao ljude spaja. 
 
Neka nam vrijednosti i poruke Božića budu mjera i putokaz, neka budu smisao našeg trajanja i uzvišeni temelj naše borbe neprestane za bolju, ljepšu i napredniju Crnu Goru koja je jednako svih nas.

U ime Socijaldemokratske partije i u svoje lično ime čestitam Božić svima koji slave ovaj najradosniji hrišćanski praznik.
 
Ranko Krivokapić, predsjednik SDP