Društvo

Božićni prijem u hramu Svetog Jovana Vladimira

by Ivanka Leković | 09:01:2019 | 22:25:43

U kripti Sabornog hrama Svetog Jovana Vladimira, Mitropolija crnogorsko primorska SPC i Crkvena opština Bar organizovale su večeras svečani božićni prijem.

 
Protojerejski namjesnik Slobodan Zeković, pozdravio je “naše drage prijatelje, preuzvišenog nadbiskupa Barskog i primasa srpskog, gospodina Roka Đonlešaja i njegove sveštenike, oca Klementa i oca Ivana i neka vam Gospod podari dobroga zdravlja, mira i utjehe. Takođe, od sveg srca pozdravljam dragoga prijatelja, glavnoga imama barskog, Muidina ef Milaimija, takođe, i njemu želim dobrodošlicu i da i njemu gospod podari dobroga zdravlja”, istakao je Zeković.

 
“Sa posebnom ljubavlju, uvažavanjem i poštovanjem, želim da pozdravim sve dobrotvore, graditelje, priložnike ovoga svetoga hrama” kazao je Zeković, istakavši da je spisak dobrotvora podugačak i da je “ovdje večeras sa nama samo dio njih”. Poseban pozdrav uputio je onima dobrotvorima koji nijesu bili u prilici da dođu.
 
Zeković je svim gostima poželio da se osjećaju kao kod svoje kuće, pozvavši ih “da se posluže onim što je Bog dao, a domaćini pripremili”.

 
Veče je uljepšao hor Sabornog hrama, a nekoliko pjesama izvela je i pjevačka grupa “Darovi Svetog Jovana”.