Društvo

CKB donirala aparat barskoj bolnici

| 25:01:2019 | 17:01:05

Crnogorska komercijalna banka uručila je vrijednu donaciju JZU Opštoj bolnici “Blažo Orlandić” - uređaj za neinvazivni monitoring “Dräger Vista 120”, vrijedan 3,5 hiljade eura.
 
Kako su rekli iz CKB-a, donacija će “u bitnoj mjeri uticati na povećanje kvaliteta sekundarne zdravstvene zaštite i njege velikog broja pacijenata u opštini Bar”.
 
Direktoru barske Opšte bolnice, dr Dragoslavu Tomanoviću, donaciju je uručila Marija Milikić Vujović, direktorica CKB poslovnice u Baru, koja je tokom susreta izrazila zadovoljstvo što banka na ovakav način može pomoći bolnici i građanima.
 

“Crnogorska komercijalna banka još jednom pokazuje posvećenost lokalnoj zajednici i kao društveno odgovorna institucija u kontinuitetu doprinosi razvoju crnogorskog društva. Posebno mi je drago što smo donaciju uručili Opštoj bolnici JZU ‘Blažo Orlandić’ na teritoriji opštine Bar. Naš cilj je da kreiramo dugoročne vrijednosti, kako za naše klijente, tako i za društvo i ambijent u kome poslujemo. Vjerujemo da će ova donacija doprinijeti pružanju efikasnije, kvalitetnije sekundarne zdravstvene zaštite i njege pacijenata i olakšati rad zaposlenih u ustanovi“, istakla je Milikić Vujović.
 
Dr Dragoslav Tomanović izrazio je zahvalnost Crnogorskoj komercijalnoj banci na vrijednoj donaciji barskoj bolnici u ime pacijenata i zaposlenih.
 
“Bolnica je dobila savremeni pacijent monitor, koji će biti instaliran u jedinici intenzivnog liječenja, odjeljenja gdje se liječe pacijenti neposredno poslije operacije, a ovim aparatom će biti osigurano bezbjednije praćenje njihovih vitalnih funkcija. Još jednom najsrdačnije zahvaljujem Crnogorsko komercijalnoj banci na vrijednoj donaciji bolnici Bar“, kazao je dr Tomanović.
 
“CKB kontinuirano ulaže u zdravstveni sistem Crne Gore kroz brojne donacije KCCG, bolnicama i domovima zdravlja u cilju jačanja ideje da su kontinuitet brige o zajednici i društveno odgovorno poslovanje obaveza i imperativ svih članova društva”, zaključili su iz CKB.