Društvo

U toku čišćenje rijeke Željeznice

by Ivanka Leković | 12:02:2019 | 10:38:58

U toku je čišćenje korita rijeke Željeznice, a kako saznajemo iz opštinskog Sekretarijata za imovinu, zastupanje i investicije, ukoliko vremenski uslovi dozvole posao će biti okončan do 20 februara.
 
Radove, u vrijednosti od 23 hiljade eura, izvodi preduzeće "Monte Nik Garden“ iz Nikšića. Predviđeno je čišćenje rastinja i šiblja na površini od 7.500 m2, te čišćenje korita rijeke od nasutog materijala i otpada u količini od 7.000 m3. Da bi se utvrdile tačne količine, angažovana je licencirana geodetska kuća "Geoinfo“ iz Bara, koja je snimila teren prije početka i prati tok radova - kazali su iz Sekretarijata.
 

Radovi su podijeljeni u četiri etape. Prva dionica je od mora do mosta na Željeznici na magistrali, duga 243 metra. Druga dionica je od mosta na magistrali do iznad mosta na Bulevaru Dinastije Petrović, duga 620 metara. Treća dionica je od mosta na Bulevaru do željezničkog mosta, u dužini od 403 metra, dok je četvrta uzvodno, do dijela gdje se rijeka širi, duga 855 metara.
 
Iz opštinskog Sekretarijata za imovinu, zastupanje i investicije su apelovali na sugrađane, pogotovo one koji gravitiraju ka ovoj rijeci, da daju svoj doprinos kako bi se sačuvala od otpada i građevinskog materijala i zaštitio ovaj prirodni resurs.