Društvo

VIDEO: Mnoga naselja do sezone bez problema sa vodom

by Vesna Šoškić, kamera i montaža Adi Karađuzović | 14:02:2019 | 15:05:49

Višedecenijski problemi u vodosnabdijevanju pojedinih barskih naselja biće riješeni do početka naredne turističke sezone, najavio je direktor preduzeća "Vodovod i kanalizacija" d.o.o, Zoran Pajović, koji je danas sa saradnicima obišao nekoliko Mjesnih zajednica u kojima se izvode radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži.

 
Završetkom radova koji se trenutno izvode na vodovodnoj mreži biće omogućeno pojedinim mjesnim zajednicama koje decenijama nemaju vodu da preuzimanjem dovoljnih količina iz Regionalnog vodovoda, konačno dobiju kvalitetno vodosnabdijevanje.
 
“Dio naših planova, još iz 2016. godine, kada smo obećali građanima da ćemo riješiti višedecenijski problem vodosnabdijevanja građana, prvenstveno u mjesnim zajednicama Donje i Gornje Zaljevo, Polje, Čeluga, Tomba i Rap , na pragu smo da ostvarimo, jer odgovorno tvrdim da će neophodni radovi za bolje vodosnabdijevanje biti završeni do početka turističke sezone. U prethodnom periodu bili smo suočeni sa velikim problemima, jer je na ovom području prisutna ekspanzija gradnje, što je uslovilo povećanje broja potrošača, koje postojeće izvorište ‘Zaljevo’ nije bilo u mogućnosti da opsluži. Jedini način bila je ova investicija”, naglašava direktor Vodovoda Zoran Pajović.

 
On je obećao i rješavanje problema vodosnabdijevanja još jednog “kriznog” naselja - Sveti Ivan.
 
“Na zadovoljstvo svih koji smo učestvovali u ovom projektu, 150-200 porodica u ovom naselju, takođe će, u narednom periodu imati uredno vodosnabdijevanje, a složene radove na hidrotehničkim instalacijama izvodimo i na drugim lokacijama, prvenstveno u Mandarićima i Zupcima, gdje je ovih dana počela izgradnja vodovodnih priključaka na novu mrežu. Naporedo se radi i na kanalizacionoj infrastrukturi, čime će kvalitet života građana na ovom prostoru biti podignut na znatno viši nivo. Nadam se da ćemo profesionalnim odnosom i radom opravdati pozitivne ocjene građana koje smo dobili u redovnim anketama i da će kvalitet naših usluga i dalje ići uzlaznom putanjom", kazao je Pajović.
 
Radove izvode firme "INDEL" iz Podgorice i "TEMKO" iz Nikšića.

 
“Izmještanje priključaka sa stare na novoizgrađenu mrežu u naselju Mandarići biće završeno do kraja ovog mjeseca”, obećao je Kader Hasanbegović, diplomirani inženjer za građevinske hidrotehničke instalacije u barskom Vodovodu, koji je naveo da je završena i zamjena prepumpnih postrojenja u naseljima Ilino, Ahmetov brijeg, Kurilo i Kajnak.