Društvo

Policija: Utvrdićemo eventualnu odgovornost naših službenika

| 15:02:2019 | 15:28:01

Povodom jutrošnjih događaja ispred gradilišta vrtića kod Gimnazije “Niko Rolović”, saopštenjem za javnost obratila se Uprava policije. Obraćanje prenosimo u cjelosti:
 
“Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Bar su danas, nakon što su se stekli zakonski uslovi, pružili asistenciju pravnom licu „LD Gradnja“ d.o.o. Nikšić, shodno Pravilniku o uslovima i načinu pružanja pomoći drzavnim organima, organima državne uprave, organima lokalne samouprave i pravnim licima u postupku izvršenja njihovih odluka.
 
S obzirom da smo posredno saznali da je došlo do zdravstvenih komplikacija kod jednog lica izražavamo žaljenje ukoliko je to zaista tačno.
 
Naime, službenici CB Bar su jutros prilikom pružanja asistencije „LD Gradnja“  d.o.o. Nikšić,  priveli pet građana, među kojima je bila i ženska osoba, koji su svi pružali aktivan fizički otpor i sprječavali ulazak radnih mašina na gradilište. Na insistiranje službenika policije, izvršen je ljekarski pregled pomenute ženske osobe, s obzirom na činjenicu da se izjasnila da je u drugom stanju. Tom prilikom nijesu konstatovane povrede.
 
O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac.
 
Uprava policije će preduzeti sve mjere na utvrđivanju eventualne odgovornosti policijskih službenika, a spisi predmeti će biti upućeni Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije na upoznavanje”, zaključuje se u saopštenju.