Društvo

Policija: Službenici CB Bar se nijesu nedolično ponašali

| 15:02:2019 | 21:14:43

Iz Uprave policije poslali su reagovanje na navode iz saopštenja Građanske inicijative. Reagovanje prenosimo u cjelosti:
 
„Povodom saopštenja Građanske inicijative a u kojem se navodi da su policijski službenici upućivali uvrede licima koja su pružala aktivni otpor u Baru, te da su se nedolično ponašali i da su neki od njih bili u alkoholisanom stanju, obavještavamo vas sljedeće:
 
Netačno je da su službenici CB Bar, tokom pružanja asistencije pravnom licu u izvršenju rješenja u Baru, bilo koga vrijeđali, nedolično se ponašali i da su neki od njih bili u alkoholisanom stanju. Naprotiv, upravo su policijski službenici prilikom sprovođenja zakona bili vrijeđani od strane pojedinih okupljenih građana.  
 
Policija je dužna da postupi shodno Pravilniku o uslovima i načinu pružanja pomoći drzavnim organima, organima državne uprave, organima lokalne samouprave i pravnim licima u postupku izvršenja njihovih odluka, kad god se za to steknu uslovi, što je bilo slučaj sa pomenutom asistencijom pravnom licu, s tim što policija nije ovlašćena da ocjenjuje zakonitost odluke.
 
Dakle, policija nije adresa za sporenje putem medija u vezi sa gradnjom vrtića“, zaključuje se u reagovanju.