Društvo

Tijana Nikolić najbolja iz italijanskog jezika

by Ivanka Leković | 18:02:2019 | 10:57:59

Tijana Nikolić iz OŠ „Anto Đedović“ osvojila je prvo mjesto na barskom međuškolskom takmičenju učenika IX razreda iz italijanskog jezika. Drugo mjesto osvojila je Mirela Rastoder, takođe učenica OŠ „Anto Đedović“, a objema je mentorka Ivana Mrvaljević. Treći je bio Mihailo Miljanić, učenik OŠ „Jugoslavija“. Njegova mentorka je Suzana Perazić.
 
Takmičenje je organizovao aktiv profesora italijanskog jezika, u čijem sastavu je šest profesora iz pet barskih osnovnih škola. Ovo je četvrto međuškolsko takmičenje, a održano je održanog 8. februara u OŠ „Jugoslavija“.

 
Takmičenje su finansijski podržale osnovne škole „Blažo Jokov Orlandić“, „Anto Đedović“ i „Jugoslavija“ kao i firma AD Barska plovidba.
 
Predsjednica Aktiva, profesorica Mersiha Oručević iz OŠ „Mrkojevići“, uručila je zahvalnice svima koji su podržali ovogodišnje takmičenje.
 
Prikupljena sredstva iskorišćena su za nagrade najuspješnijim na takmičenju. Pored novčanih nagrada, najuspješniji učenici dobili su diplome koje je izradio Nikola Stojanović i literaturu na italijanskom jeziku, koju je obezbijedio „Educational centre Montenegro“ iz Podgorice.
 
Nagrade najboljima dodijeljene su u petak, u OŠ „Jugoslavija“, a direktorica ove škole Biljana Vukmanović, čestitala im i poželjela uspjeh na predstojećem Državnom takmičenju u Podgorici.

 
Test za takmičenje sastavile su profesorice Jadranka Marković iz OŠ „Srbija“ i Milica Milošević Franićević iz OŠ „Blažo Jokov Orlandić“.
 
Članice komisije koja je ocjenjivala radove, Jadranka Marković (OŠ „Srbija“), Milica Milošević Franićević (OŠ „Blažo Jokov Orlandić“) i Mersiha Oručević (OŠ „Mrkojevići, nisu imale svoje takmičare. Test je bio na nivou testova koji se sastavljaju za državno takmičenje. Učenicima ovakav vid provjere znanja predstavlja odličnu pripremu za dalje takmičenje.