Društvo

VIDEO: Donacija Udruženja privrednika barskoj bolnici

by Vesna Šoškić; snimatelj i montažer Zoran Milošev | 18:02:2019 | 20:42:46

Članovi Udruženja privrednika Bara, nakon niza donatorskih akcija kojima su pomogli u renoviranju i opremanju barske bolnice, danas su ovoj zdravstvenoj ustanovi na poklon uručili vrijedne aparate za kolonoskopiju i gastroskopiju.
 

“Time će pacijentima biti dostupne savremene dijagnostičke terapijske procedure u liječenju sve prisutnijih bolesti stomaka i crijeva”, kazao je direktor Opšte bolnice Bar, dr Dragoslav Tomanović, koji se zahvalio privrednicima i uručio im prigodne zahvalnice.
 
Udruženje privrednika, najavljeno je, uskoro će finansirati izgradnju biciklističkih staza u gradu.
 

Svaka podrška i poklon su dragocjeni, a posebno zdravstvenim ustanovama, zbog stanja u kojem se nalaze, ali i zato što su bolesni i stari među najugroženijim kategorijama. Zahvaljujući privrednicima Bara poslednjih godina barska bolnica dobija novo ruho.
 
“Udruženje privrednika Bara unazad nekoliko godina osluškuje naše potrebe i pokazuje društvenu odgovornost i snezibilitet za potrebe drugih. Zahvaljujući njihovoj podršci renovirali smo interno, dječje i hirurško odjeljenje, kao i dio porodilišta i operacionog bloka. Savremeni aparati, marke ‘Olympus’ omogućiće precizne dijagnostičke i terapijske procedure za sve veći broj pacijenata koji se liječe u našoj bolnici. Na godišnjem nivou hospitalizujemo oko 8.000 pacijenata, obavimo 1.600 operacija, 220.000 ambulantnih pregleda i ostvarimo 50.000 bolesničkih dana. To je značajan broj, koji nas obavezuje da konstantno radimo na poboljšanju zdravstvene usluge”, kazao je direktor Opšte bolnice Bar, dr Dragoslav Tomanović, koji je naglasio da su privrednici primjer drugima kako se treba odnositi prema zajednici.
 

“Privrednici se uvijek odazovu na poziv za pomoć, a prioriteti su bolnica i socijalno ugroženi”, istakao je Rade Vujačić, predsjednik Udruženja, koji je istakao da to nije prva, a ni posljednja donacija.
 
“Želimo da barskoj bolnici obezbjedimo izgled i nivo zdravstvene zaštite kakav zaslužuju ovakve ustanove, a našim sugrađanima i susjedima koji se liječe ovdje i pristojne uslove za boravak”, kazao je Vujačić, koji je bio i inicijator nedavne podrške prvoj Narodnoj kuhinji u Baru.
 
Među najvećim donatorima je građevinska firma “Gold”, čiji je vlasnik Janko Pešić.
 

Udruženje privrednika Bara za sada broji 100 članova, u svojim firmama privrednici zapošljavaju preko 2.000 ljudi, a godišnje ostvare promet od preko 100.000.000 €.
 
Direktor barske bolnice dr Dragoslav Tomanović, u objektu "Soho group", uručio je zahvalnice  barskim privrednicima, koji su najavili uskoro novu podršku barskoj bolnici, ali i izgradnju biciklističkih staza u gradu, prezentujući mapu budućih područja za bicikliste.