Društvo

OSI na Caritasovom treningu za izradu biznis planova

by Vjera Knežević Vučićević | 22:02:2019 | 11:13:47

Četvoro Barana učestvuje na petodnevnom treningu pod nazivom “Obuka za izradu biznis plana za osobe sa invaliditetom” koji se danas završava u Beranama.
 
Riječ je o seminaru koji za cilj ima osnaživanje kapaciteta osoba sa invaliditetima, kako bi mogli pristupiti šemama podrške za samozapošljavanje. Partneri na ovom projektu prekogranične saradnje su i Caritas Barske nadbiskupije, Udruženje paraplegičara Bar i Biznis centar Bar.

 
Caritas Barske nadbiskupije jedan je od organizatora projekta koji se realizuje u okviru programa prekogranične saradnje Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Projekat je finansiran iz sredstava Evropske Unije, a tiče se kreiranja mogućnosti za radnu i socijalnu integraciju osoba sa invaliditetima.
 
“Ovaj trening je jedan od četiri planiranih za osobe sa invaliditetima, a obuka koja se trenutno realizuje jeste obuka za izradu biznis plana za osobe sa invaliditetima i za udruženja koja rade sa tom populacijom”, objašnjava koordinator Karitasa u Baru Marko Đelović.
 
Na seminaru učestvuju osobe sa invaliditetom iz nekoliko crnogorskih opština- Bara, Podgorice, Herceg Novog, Berana, Bijelog Polja…