Društvo

Turistička ponuda Bara u Beogradu, Minhenu i Pragu

| 23:02:2019 | 16:34:47

Turistička ponuda Bara se predstavlja na sajmovima turizma u Beogradu, Minhenu i Pragu. u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, Ministarstvom održivog razvoja i turizma, lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom.
 

“Nastup na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu tradicionalno predstavlja jednu od najznačajnijih izložbi na kojoj ponudu grada Bara predstavljamo u saradnji sa našom privredom, a na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore. Imajući u vidu da je emitivno tržište Srbije veoma važno, ove godine je pripremljena kvalitetna prezentacija sa posebnim naglaskom na kulturnu i gastronomsku ponudu. Na sajmu je, na oduševljenje posjetilaca, ali i drugih izlagača, nastupilo KUD ‘Jedinstvo’ iz Bara, a posjetioci sajma su imali priliku i da se fotografišu u crnogorskoj narodnoj nošnji. Tradicionalnu barsku kuhinju su na sajmu predstavile ‘Žene Bara velikog srca’, koje su za ovu priliku pripremile jela iz svih krajeva Opštine Bar. Gosti, posjetioci Sajma, a među njima i novinari, mogli su da probaju bamije, dolmu, raštan, krap, ukljevu, ali i da degustiraju daleko poznata crmička vina i rakiju. Za potpun ugođaj na prezentaciji pobrinuo se barski ‘Duo Classico’ koji su za ovu priliku pripremili poseban repertoar. Tokom nastupa podijeljen je promotivni materijal i organizovana nagradna igra koja je svakog dana privlačila značajnu pažnju posjetilaca”, kažu u TO Bar.
 

Ove godine na štandu su prisutni i brojni predstavnici barske turističke privrede među kojima su hoteli “Montenegro”, “Babović”, “Sato”, “Lovćen”, “Kalamper & Spa”, “Korali”, “Porto Sole”, “Adria Harmony”, apartmani “Lara” i turistička agencija “Riva Travel”. Na sajmu se tradicionalno predstavlja i turistička agencija “Allegra” koja ima sopstveni štand. 
 

Osim u Beogradu, turistička ponuda Bara se predstavlja i na jednom od najznačajnijih centralnoevropskih sajmova turizma - 28. sajmu turizma “Holiday World”, koji se održava u Pragu od 21. do 24. februara, gdje je nosilac promocije Turistička organizacija Budva. Na sajmu su ponudu predstavile i turističke organizacije Ulcinja, Kotora, Tivta, Podgorice, kao i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore. Iz Bara su na sajmu bili prisutni i predstavnici turističke agencije “Klik Tour & Ivanko Travel”, “Deus apartmana” i hotela “Sea Fort” i “Porto Sole”. Tokom Sajma je održan sastanak sa predstavnicima Privredne komore Češke (ČSOK) i Jugočeške turističke kancelarije, na kojem je bilo riječi o uspostavljanju saradnje između Crne Gore i Jugočeške regije na polju turizma, a drugog dana Sajma, 22. februara, održan je susret sa medijima.
 
Cjelokupan događaj i promociju naše destinacije, kako na štandu, tako i na bini sajma, uveličala je mlada crnogorska solistkinja Dušanka Belada, koja je izvodila obrade crnogorskih izvornih pjesama.
 

Nastup na sajmu “F.R.E.E.” u Minhenu je bio fokusiran na predstavljanje ponude za ljubitelje aktivnog odmora, a tokom nastupa posjetioci su imali priliku da se na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore informišu o mogućnostima za planinarenje, biciklizam i druge outdoor aktivnosti, avanturističke ponudae i kampovanje u Crnoj Gori. Ovaj sajam je okupio oko 1300 izlagača, a na sajmu su svoju ponudu predstavile i turističke organizacije Tivta, Ulcinja, Podgorice...