Društvo

Učenici SEUŠ na Sajmu turizma u Beogradu

by Željko Milović | 27:02:2019 | 00:10:00

Učenici Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole posjetili su Međunarodni sajam turizma u Beogradu.
 
Čak 51 učenik obrazovnog profila turistički tehničar, ekonomski tehničar, tehničar kulinarstva i konobari, od prvog do četvrtog razreda srednje škole, uz dva profesora turističke grupe predmeta Snežanu Petrušević i Sonju Šaranović boravio je na najvećoj smotri turističke ponude u regionu, u okviru edukativnih posjeta i stručne prakse koje ova škola redovno sprovodi.
 

Pored ostalog, prisustvovali su “Gastro performansu” kojeg je organizovao vanserijski šef i konsultant u ugostiteljstvu, nosilac prestižnog priznanja “Mišelinova zvjezdica” Eros Picco, pri čemu su Barani bili u prilici da se upoznaju sa tajnama kulinarstva i probaju specijalitete. Prisustvovali su i prezentaciji švedske somelijerke i eksperta za balkanska vina Lorence Scollo, koja je predstavila brend “La Bottega”, a potom i promociji najpopularnijih regionalnih turističkih agencija, koje u fokusu poslovanja imaju mlade ljude, tj. omladinski turizam, gdje je nastupila Coworking asocijacija Srbije sa svojom ponudom.
 

“Učenici su se upoznali sa turističkom ponudom domaćih i inostranih turističkih agencija, hotela, vazduhoplovnih kompanija i međunarodnih turoperatora. Bogatiji za još jedno iskustvo, učenici su shvatili značaj ovogodišnjeg Sajma turizma, koji je, pored komercijalnog aspekta, imao i dimenziju promocije poslovnog imidža izlagača. Samo turizam sa toliko šarma spaja biznis i zadovoljstvo, samo putovanja imaju neodoljivu privlačnost za sve ljude na planeti, pa je ovo bila jedinstvena prilika za sve učenike da budu dio te magične i uzbudljive energije. Ovakve edukativne posjete trebale bi biti redovne, jer na našim učenicima, budućim turističkim radnicima, počiva budući razvoj našeg grada Bara kao turističke destinacije. Ako ništa drugo, edukativne posjete su u svakom slučaju način da se teorijska znanja, koja su stečena tokom školovanja, primjene u praksi i na taj način upotpune i zaokruže, što daje dodatni osjećaj sigurnosti i kompetentnosti mladima koji će se vrlo brzo naći u situaciji da traže zaposlenje”, istakla je prof. Snežana Petrušević.