Društvo

Osnovci osvjetlali obraz na Državnom takmičenju u znanju

by Milanka Vukosavović | 07:03:2019 | 10:52:52

Tri učenika OŠ “Anto Đedović” jedini su osvajači nagrada na Državnom takmičenju u znanju iz stranih jezika, koje je ove godine održano u Podgorici. Osim iz biologije, barski osnovci i srednjoškolci nisu se proslavili rezulatima iz prirodne grupe predmeta i matematike.
 
Milica Perišić iz OŠ “Anto Đedović” osvojila je drugo mjesto u znanju iz italijanskog jezika. Treće mjesto pripalo je Tijani Nikolić, a četvrto Mireli Rastoder. Sve tri učenice za takmičenje je pripremala profesor Ivana Marković.
 
Podsjetimo, nijedan od barskih srednjoškolaca nije uspio da ostvari zapažene rezultate u znanju iz matematike, fizike, hemije, biologije, istorije, geografije.
 
Kod osnovaca je situacija nešto drugačija, barem kada je riječ o predmetu biologija, gdje su barski osnovci već godinama neprikosnoveni.
 
Prvo mjesto na Državnom takmičenju u znanju osvojio je Aleksa Knežević, učenik OŠ “Blažo Jokov Orlandić”. Aleksu je za takmičenje pripremala profesor Jadranka Božović. Treće mjesto iz biologije osvojila je Mirza Lukač, učenica OŠ “Mrkojevići”, koju je za takmičenje pripremala profesor Mirjana Vukčević. Četvrto mjesto pripalo je takođe učenici iz Bara, Arijani Argirovoj, koja je pod mentorstvom profesorice Dragane Vukčević predstavljala školu “Anto Đedović”.
 
Iz Bara, na Državnom takmičenju u znanju iz matematike, najbolje plasirani je Saša Lekić iz škole “Blažo Jokov Orlandić”, koji je osvojio treće mjesto. Njega je za takmičenje pripremala profesor Biljana Ivanišević.