Društvo

Zasijedao Savjet mladih DPS Bar

| 14:03:2019 | 11:47:49

Saopštenje Službe za informisanje OO DPS Bar:
 
“Savjet mladih DPS-a Bar na sinoć održanom sastanku kojim je predsjedavao predsjednik Savjeta Božidar Janković, kojem su prisustvovali predsjednica Opštinskog odbora Branka Nikezić i predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, pružio je punu podršku politici rukovodstva Partije na čelu sa Milom Đukanovićem, koja crnogorsko društvo vodi putem tradicionalnih vrijednosti ka dostizanju evropskog kvaliteta života svih njenih građana.
 
Na sastanku je dat osvrt na odličan izborni rezultat koji je predsjednik Đukanović ostvario u Baru, dok je dominacija DPS-a potvrđena i na lokalnim izborima neposredno nakon predsjedničkih, kada je DPS osvojio najviše mandata.
 
Razgovori su vođeni i o aktuelnim protestima koji se održavaju u Podgorici,kojima se od strane opozicionih partija i marionetske grupe predvodnika uz pomoć stranih centara moći, pokušava osporiti superiornost DPS-a ostvarena podrškom birača na izborima. Posljednjih dana se pokušavaju plasirati i neistine da protesti dobijaju podršku od strane studenske populacije. Savjet mladih DPS-a Bar smatra da grupa od dvadesetak instruisanih studenata ni u kom slučaju ne može i ne smije biti predstavljeno kao većina, te da se ovim činom želi izmanipulisati studentska populacija za interese organizatora protesta.
 
Tema sastanka bila je i izgradnja vrtića u Baru. Zajednički stav je da se lokacija za izgradnju ovog objekta treba iznaći u što skorijem roku, kako bi Bar dobio predškolsku ustanovu koja je neophodna građanima Bara. Članovi Savjeta mladih, na čelu sa predsjednicom Opštinskog odbora Brankom Nikezić, i odbornicima  iz redova Savjeta mladih, dali su punu podršku predsjedniku Opštine Bar Dušanu Raičeviću za realizaciju svih projekata koji su od značaja za razvoj grada, čija realizacija je u toku ili je planirana za period pred nama.
 
Mladi u Baru prepoznaju vrijednosti politike koju zastupa i sprovodi Demokratska partije socijalista, a u prilog tome govori činjenica da je članstvo Partije u stalnom porastu. Omladina DPS-a će u naredom periodu još jačim intenzitetom zastupati, zalagati se i sprovoditi ideje i politiku Partije, kako na državnom tako i na lokalnom nivou”, kaže se u saopštenju Službe za informisanje OO DPS Bar.