Društvo

Info dan za NVO

by Teodora Čović | 15:03:2019 | 14:23:49

“Ministarstvo za ljudska i manjinska prava je 28. februara raspisalo pet konkursa u pet različitih oblasti za projketno/programsko finansiranje nevladinih organizacija , a 30. mart je posljednji dan za podnošenje aplikacija”, saopšteno je u okviru Info dana, koji je danas organizovan u Opštini Bar.
 
“Ove godine imamo na raspolaganju preko million i po eura, što je za pola miliona veći iznos nego za prethodnu godinu. Oblasti za koje je raspisan konkurs su zaštita od diskriminacije lica sa invaliditetom u promociji jednakosti, zaštita i unaprjeđenje ljudskih prava LGBT osoba, zaštita prava Roma i Egipćana, razvoj i unaprjeđenje prava manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica i u oblasti rodne ravnopravnosti. U okviru perioda aplikacija organizuju se info dani za sve potencijalne aplikante koji žele da iz prve ruke dobiju informacije o uslovima, iznosima konkursa, pojedinim specifičnostima. Danas je završena druga info-sesija koja je održana za učesnike južnog regiona. Prva je organizovana za učesnike sjevernog regiona i održana je u Beranama, a u ponedjeljak u Podgorici je treća info-sesija za one koji do sada nisu uspjeli da dođu”, kazala je Aleksandra Popović, predstavnica Ministarstva za ljudska i manjinska prava.
 
Svega nekoliko NVO iz Bara iskoristilo je ovu priliku da se informiše o mogućnostima apliciranja na projekte koje raspisuje Ministarstvo za ljudska i manjinska prava. Tu su bili predstavnici NVO Udruženje paraplegičara, Udruženja slijepih za Bar i Ulcinj i NVO Media kult.