Društvo

Uspjeh barskih plesačica na Prvenstvu Crne Gore

by Ivanka Leković | 29:03:2019 | 14:25:40

“Barske mažoretke” i plesni klub „Habanera“ bili su uspješni na Prvenstvu Crne Gore u modernom plesu, koje je održano proteklog vikenda u sportskoj dvorani Univerziteta Crne Gore.
 
Na kvalifikacionom prvenstvu u modernom i mažoret plesu učestvovalo je 18 klubova sa više od 1.200 plesača.

 
Plesni klub “Habanera” i “Barske mažoretke” imali su 21 prijavljenu koreografiju, u grupnom i pojedinačnom izvođenju. Ostvarili su 10 prvih, 6 drugih, 4 treća i jedno četvrto mjesto.
 
“Pored brojnih nagrada u takmičarskom dijelu, plesnom klubu ‘Habanera’ dodijeljena je i zahvalnica za doprinos u promociji i razvoju plesa, kao i pehar za učešće i ostvarene rezultate na evropskom i svjetskom hip hopu i latinu u 2018. godini“, kazala je Ljiljana Nikolić, koreograf Habanere.

 
Pobjedički pehar i medalju sa prvenstva u Podgorici osvojili su Do-Re-Mi- formacija pčelice, za koreografiju “Veseli hor”, Mačkice-formacija djece za koreografiju “Cute Cats”, Latino formacija djeca- “Hit the road Jack”; street show grupa “Girls”- formacija odraslih, Sofija Mitranić za hip hop solo, djeca te Lena Nikolić i Matija Matković u kategoriji hip hop solo juniori i Tamara Dašić u kategoriji Hip hop solo odrasli. Nagrađena je mažoret formacija djece , kao i mažoret formacija juniorki za koreografije sa štapom.
 
Druga mjesta osvojili su : “Kaubojke”-street show formacija djece, “Habanera Crew”-hip hop formacija juniori, “Perhaps”-latin show formacija juniori, Mažoretke grupa seniori sa štapom, Mažoretke formacija juniori-pomponi i Lazar Novović u kategoriji hip hop solo juniori.

 
Treća mjesta osvojili su “Hey boys” latin show formacija djece, Anastasija Lalić - latin show solo, djeca, Sara Drašković, hip-hop solo junior, dok je četvrto mjesto pripalo Radmili Novović za hip hop solo junior.
 
“Veoma smo zadovoljni uspjehom naših takmičara, jer su i pored brojne konkurencije ostvarili izuzetne rezultate. Neki od njih ostvarili su rezultat za učešće na Evropskom i Svjetkom prvenstvu, koja nas očekuju tokom godine. Nagrade i priznanja koja smo dobili dokaz su dugogodišnjeg kvalitetnog rada sa djecom, a obavezuju nas da i u narednom periodu težimo ka ostvarenju još boljih rezultata“, kazala je Nikolić.