Društvo

Novi sajt i novi logo za 17. april – rođendan Radio Bara

| 17:04:2019 | 01:40:34

Danas, 17. aprila, četrdeseti je rođendan Radio Bara, a proslavlja ga puštanjem u rad novog web sajta na staroj adresi.

Redizajnirani sajt čiji je tvorac renomirana firma “Bild”, na istoj adresi se može pratiti od srijede, 17. aprila u 12 sati. Novi sajt krasi i novi logo, ali i mogućnost praćenja na mobilnim telefonima.
 

I Radio Bar od 17. aprila ima novi logo, sa tritonom, školjkom koja je služila za prenošenje zvučnih signala u drevna vremena, kao zaštitnim znakom.
 
Autor novih logotipa Radio Bara i Bar Infa je dizajnerka Jelena Sekulić.
 

Povodom četrdesetog rođendana, Radio Bar je publikovao knjigu o sebi, kao prvi lokalni emiter koji je iza sebe ostavio štampani trag postojanja.

Djelo “Četrdeset godina Radio Bara”, koje je uredio Željko Milović, biće zvanično predstavljeno javnosti na svečanosti u hotelu “Franca” 20. aprila. Očekuje se prisustvo oko 130 zvanica.  
 
 
Zanimljivo, i proslava dvadesetog rođendana tadašnjeg Informativnog centra bila je vezana za nove tehnologije.  
 
Dvadeseti rođendan, Radio Bar, “Barske novine” i “bARS” su 1999. proslavili na specifičan način – prvi od lokalnih radio stanica i lokalnih novina u Crnoj Gori imali su sajt na internetu, posredstvom kanadskog provajdera “Montenegronet”.
 
Prva emisija na sajtu Radio Bara je bila posvećena zemljotresu iz 1979, a u prva tri mjeseca je stranicu posjetilo tada impresivnih 2.836 korisnika.